ကြက်သားဟင်းခေါက်ဆွဲ/ ၾကက္သားဟင္းေခါက္ဆြဲ/ Curry Chicken Noodles

ကြက်သားဟင်းခေါက်ဆွဲ

အခုနည်းကတော့Ya Kun , Toast box တို့မှာ ရောင်းသလို ကြက်သားပါထည့်ချက်ထားတဲ့နည်းပါ အချို့နေရာတွေမှာတော့ ကြက်သားကို ထည့်မချက်ဘဲ, ပေါင်းထားတဲ့ကြက်သားကို လှီးပြီး အပေါ်မှာ တင်ပေးပါတယ် ပါဝင်ပစ္စည်းများ ကြက်သား ၁၅ ကျပ်သား အာလူး ၁၅ ကျပ်သား ( ၂ လုံး) ( ၁ လုံးကို ၄ စိပ်ပါ) ကြက်ပြုတ်ရည် ၁ လီတာ ရေ ၁ လီတာ အုန်းနို့ ၂၀၀ မီလီ ပဲပြားကြော် ၅၀ ဂရမ် ပျဉ်းတော်သိမ်ရွက် ၃ ခက် ကြက်သားအရသာခဲ ၁ ခဲ ကြက်သားမှုန့် ၁+၁ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ငံပြာရည် ၂ စားပွဲတင်ဇွန်း ပဲပင်ပေါက် ၁၀၀ ဂရမ် ဂျုံခေါက်ဆွဲအဝါ (အလုံး) ၄၀၀ ဂရမ် ငါးကိတ် ၈၀ ဂရမ် ဆီ ၂ စားပွဲတင်ဇွန်း ဟင်းအနှစ်အတွက် စင်းထားသောကြက်သွန်နီ ၁၀၀ ဂရမ် (၂ လုံး) စင်းထားသောကြက်သွန်ဖြူ စင်းထားသော စပါးလင် အဖြူရောင်အပိုင်း ၁ ပိုင်း မြေပဲ ၃၀ ဂရမ် (၃ စားပွဲတင်ဇွန်း) ငြုတ်သီးမှုန့် ၃ စားပွဲတင်ဇွန်း ရေ ၁၀၀ မီ ပြုလုပ်နည်း ပြင်ဆင်ရန် ၁) ကြက်သားကို ကြက်သားမှုန့် ၁ လက်ဖက်ရည်ဇွန်းဖြင့်နယ်ကာ မိနစ် ၂၀ ခန့် နှပ်ထားပါ ၂) ကြိတ်စက်ထဲသို့ ဟင်းအနှစ်အတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများထည့်ကာ အနှစ်ဖြစ်သည်အထိ ကြိတ်ပါ ၃) ပျဉ်းတော်သိမ်ရွက် ၃ ခက်ကို အရွက်ခြွေကာ ရေဆေးထားပါ ၄) ငါးကိတ် ၈၀ ဂရမ်ကို ပါးပါးလှီးထားပါ ၅) ပဲပြားကြော် (၅၀ ဂရမ်) အတုံးများကို တဝက်ဆီ တုံးထားပါ ၆) အာလူး ၁၅ ကျပ်သား ( ၂ လုံး) ၁ လုံးကို ၄ စိပ်ပါ ၇) ပဲပင်ပေါက် နှင့် ခေါက်ဆွဲ ကို ပန်ကန်လုံး တခုစီတွင် ထည့်ထားပါ ဟင်းရည်ချက်ရန် ၁) ဒယ်အိုးထဲသို့ ဆီ ၂ စားပွဲတင်ဇွန်း ထည့်ပါ ၂) ဆီပူထဲသို့ ငြုတ်သီး အနှစ်နှင့် ပျဉ်းတော်သိမ်ရွက်ထည့်ကာ ဆီပြန်လာသည်အထိ ဆီသပ်ပါ ၃) ကြက်သားထည့်ကာ ၁မိနစ်ခန့် ရောမွှေပါ ၄) ရေ, ကြက်ပြုတ်ရည်, ကြက်သားအရသာခဲ , ကြက်သားမှုန့်, ငံပြာရည်ထည့်ပါ ၅) ကြက်သားနူးပါက အာလူး ထည့်ပါ ၆) အာလူးနူးပါက ပဲပြားကြော်ထည့်ကာ ၂ မိနစ်ခန့်ချက်ပါ ၇) အုန်းနို့ထည့်ကာ ၅ မိနစ် ခန့်ချက်ပါ ပွဲပြင်ရန် (၁)ပွဲစာ ခေါက်ဆွဲ ၁၀၀ ဂရမ် , ငါးကိတ် ၂၀ ဂရမ် , ပဲပင်ပေါက် ၂၅ ဂရမ် ကို ရေ ဆူဆူတွင် ခေါက်ဆွဲအိသည်အထိပြုတ်ပါ *ရေစစ်ကာ ပန်းကန်လုံးတွင်ထည့်ထားပါ *ခေါက်ဆွဲပန်းကန်ထဲသို့ ဟင်းရည် ထည့်ကာ သုံးဆောင်ပါ ၾကက္သားဟင္းေခါက္ဆြဲ အခုနည္းကေတာ့Ya Kun , Toast box တို႔မွာ ေရာင္းသလို ၾကက္သားပါထည့္ခ်က္ထားတဲ့နည္းပါ အခ်ိဳ႕ေနရာေတြမွာေတာ့ ၾကက္သားကို ထည့္ မခ်က္ဘဲ, ေပါင္းထားတဲ့ၾကက္သားကို လွီးၿပီး အေပၚမွာ တင္ေပးပါတယ္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ၾကက္သား ၁၅ က်ပ္သား အာလူး ၁၅ က်ပ္သား ( ၂ လုံး) ( ၁ လုံးကို ၄ စိပ္ပါ) ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ၁ လီတာ ေရ ၁ လီတာ အုန္းႏို႔ ၂၀၀ မီလီ ပဲျပားေၾကာ္ ၅၀ ဂရမ္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္႐ြက္ ၃ ခက္ ၾကက္သားအရသာခဲ ၁ ခဲ ၾကက္သားမႈန္႔ ၁+၁ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ငံျပာရည္ ၂ စားပြဲတင္ဇြန္း ပဲပင္ေပါက္ ၁၀၀ ဂရမ္ ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲအဝါ (အလုံး) ၄၀၀ ဂရမ္ ငါးကိတ္ ၈၀ ဂရမ္ ဆီ ၂ စားပြဲတင္ဇြန္း ဟင္းအႏွစ္အတြက္ စင္းထားေသာၾကက္သြန္နီ ၁၀၀ ဂရမ္ (၂ လုံး) စင္းထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ စင္းထားေသာ စပါးလင္ အျဖဴေရာင္အပိုင္း ၁ ပိုင္း ေျမပဲ ၃၀ ဂရမ္ (၃ စားပြဲတင္ဇြန္း) ျငဳတ္သီးမႈန္႔ ၃ စားပြဲတင္ဇြန္း ေရ ၁၀၀ မီ ျပဳလုပ္နည္း ျပင္ဆင္ရန္ ၁) ၾကက္သားကို ၾကက္သားမႈန႔္ ၁ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းျဖင့္နယ္ကာ မိနစ္ ၂၀ ခန႔္ ႏွပ္ထားပါ ၂) ႀကိတ္စက္ထဲသို႔ ဟင္းအႏွစ္အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့္ကာ အႏွစ္ျဖစ္သည္အထိ ႀကိတ္ပါ ၃) ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္႐ြက္ ၃ ခက္ကို အ႐ြက္ေႁခြကာ ေရေဆးထားပါ ၄) ငါးကိတ္ ၈၀ ဂရမ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ ၅) ပဲျပားေၾကာ္ (၅၀ ဂရမ္) အတုံးမ်ားကို တဝက္ဆီ တုံးထားပါ ၆) အာလူး ၁၅ က်ပ္သား ( ၂ လုံး) ၁ လုံးကို ၄ စိပ္ပါ ၇) ပဲပင္ေပါက္ ႏွင့္ ေခါက္ဆြဲ ကို ပန္ကန္လုံး တခုစီတြင္ ထည့္ထားပါ ဟင္းရည္ခ်က္ရန္ ၁) ဒယ္အိုးထဲသို႔ ဆီ ၂ စားပြဲတင္ဇြန္း ထည့္ပါ ၂) ဆီပူထဲသို႔ ျငဳတ္သီး အႏွစ္ႏွင့္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္႐ြက္ထည့္ကာ ဆီျပန္လာသည္အထိ ဆီသပ္ပါ ၃) ၾကက္သားထည့္ကာ ၁မိနစ္ခန႔္ ေရာေမႊပါ ၄) ေရ, ၾကက္ျပဳတ္ရည္, ၾကက္သားအရသာခဲ , ၾကက္သားမႈန႔္, ငံျပာရည္ထည့္ပါ ၅) ၾကက္သားႏူးပါက အာလူး ထည့္ပါ ၆) အာလူးႏူးပါက ပဲျပားေၾကာ္ထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန႔္ခ်က္ပါ ၇) အုန္းႏို႔ထည့္ကာ ၅ မိနစ္ ခန႔္ခ်က္ပါ ပြဲျပင္ရန္ (၁)ပြဲစာ ေခါက္ဆြဲ ၁၀၀ ဂရမ္ , ငါးကိတ္ ၂၀ ဂရမ္ , ပဲပင္ေပါက္ ၂၅ ဂရမ္ ကို ေရ ဆူဆူတြင္ ေခါက္ဆြဲအိသည္အထိျပဳတ္ပါ ေရစစ္ကာ ပန္းကန္လုံးတြင္ထည့္ထားပါ ေခါက္ဆြဲပန္းကန္ထဲသို႔ ဟင္းရည္ ထည့္ကာ သုံးေဆာင္ပါ Curry Chicken Noodles Ingredients Chicken 250 g (2 drumsticks+ 2 drumlets) Potato 250 g (2 nos) (cut 4 pieces/no.) Chicken broth 1 liter Water 1 liter Coconut Milk 200 ml Tofu puff 50 g Curry Leaves 3 sprigs Chicken Stock 1 cube Chicken powder 1 tsp + 1tsp Fish sauce 2 tbsp Bean sprout 100 g Yellow Noodle 400 g Fish cake 80 g Oil 2 tbsp Curry Paste Chopped Onion 100g (2 nos.) Chopped Garlic 20 g (7 cloves) Chopped Lemon grass (white part) 1 stalk Peanut 30 g ( 3 tbsp) Chili powder 3 tbsp Water 100 ml Instructions 1) Marinate chicken with 1tsp of chicken powder for 20 minutes. 2) Add All the curry paste ingredients to the blender and blend until a smooth paste. 3) Remove the curry leaves from the stems and rinse with water. 4) Thinly slice the fish cake. 5) Cut Tofu puff (50 g) into halves. 6) Cut the potato into quarters 7) Place the bean sprouts and Yellow noodle to a separate bowl. 8) Add oil to the pan. 9) Add the chili paste and curry leaves to heated oil and sauté until the oil separates. 10) Add the chicken and stir for 1 minute. 11) Add water, chicken stock, chicken powder, and fish sauce. 12) Add the potato when the chicken is tender. 13) When the potato is soft, add the tofu puff. 14) Add the coconut milk and cook for 5 minutes. To Assemble (1 serving) Noodle 100 g, fish cake 20 g, Bean sprout 25 g Blanch all these items and drain the water. Add to a bowl Add the soup and enjoy. #noodlesrecipe #noodlesoup #currynoodles


Comments

Popular posts from this blog

ကိုးရီးယား ကြာဇံကြော် / ကိုးရီးယား ၾကာဇံေၾကာ္/ Japchae ( Stir-fried Korean Vermicelli with vegetables)

Sugee Cookies / နန်ကထိုင်

အစုံသုပ် & ဂေါ်ဖီထုပ်ဟင်းခါး / အစုံသုပ္ & ေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခါး / Spicy Burmese salad & Cabbage Soup