Sugee Cookies / နန်ကထိုင်
Sugee Cookies / နန်ကထိုင်
နန်ကထိုင်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ထောပတ်ဆီ ၇၀ ဂရမ်
သကြားအမှုန့် ၅၀ ဂရမ်
ဂျုံ ၁၂၀ ဂရမ်
ဆား ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ပြုလုပ်နည်း
§ဂျုံနှင့် ဆား ကို ရောထားပါ
§သကြားအမှုန့် နှင့် ထောပတ်ဆီကို အရောင်ဖျော့လာသည်အထိ ခေါက်ပါ
§ဂျုံအရောကို ရောထည့်ကာ တသားတည်းဖြစ်လာသည်အထိနယ်ပါ
§ပလတ်စတစ်ဖြင့် ထုပ်ပြီး ၂၀ မိနစ်ခန့် ရေခဲသေတ္တာတွင်ထည့်ထားပါ
§အာဗန်ကို
၁၂၀ဒီဂရီ အပူပေးထားပါ
§မုန့်ကို
၁၀ဂရမ် အရွယ် အလုံး လုံးကာ မုန့်ဖုတ်မည့်ဗန်းတွင် ထည့်ထားပါ
§၂၀-၂၅
မိနစ်ခန့်ဖုတ်ပါ
§အအေးခံသည့် စင်တွင် အအေးခံထားပေးပါ
မှတ်ချက်
§မုန့်ကမွမွ လေးနဲ့ အရမ်းစားကောင်းပါတယ်
§တကယ်လို့ မုန့်သားကို အခုလို မဟုတ်ဘဲ ကွဲအက်ရာ ဖြစ်ချင်ပါက အပူချိန် ၁၇၀ဒီဂရီ ဖြင့်
၂၀-၂၅မိနစ်ဖုတ်ပေးပါ
Sugee Cookies
Ingredients
§Ghee 70g
§Icing
sugar 50 g
§All
purpose flour 120 g
§Salt ¼ tsp
Instructions
§Mix
flour and salt.
§In a
separate bowl, beat the sugar and ghee until light in color
§Add
the flour mixture and knead until the dough is formed.
§Wrap
it in plastic and chill for 20 minutes
§Preheat
the oven to 120°C.
§Make
the ball weigh about 10 grams and place it on the baking tray.
§Bake
for 20–25 minutes.
§Cool
it down on the wire rack.
Comments
Post a Comment