Sugee Cookies / နန်ကထိုင်

 Sugee Cookies / နန်ကထိုင်



  နန်ကထိုင်

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ထောပတ်ဆီ  ၇၀ ဂရမ

သကြားအမှုန့်   ၅၀ ဂရမ

ဂျုံ    ၁၂၀ ဂရမ

ဆား  ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း

 

 

ပြုလုပ်နည်း

§ဂျုံနှင့် ဆား ကို ရောထားပ
§သကြားအမှုန့်  နှင့် ထောပတ်ဆီကို အရောင်ဖျော့လာသည်အထိ ခေါက်ပ
§ဂျုံအရောကို ရောထည့်ကာ တသားတည်းဖြစ်လာသည်အထိနယ်ပ
§ပလတ်စတစ်ဖြင့် ထုပ်ပြီး ၂၀ မိနစ်ခန့် ရေခဲသေတ္တာတွင်ထည့်ထားပ
§အာဗန်ကို ၁၂၀ဒီဂရီ အပူပေးထားပ
§မုန့်ကို ၁၀ဂရမ် အရွယအလုံး လုံးကာ မုန့်ဖုတ်မည့်ဗန်းတွငထည့်ထားပ
§၂၀-၂၅ မိနစ်ခန့်ဖုတ်ပ
§အအေးခံသည့် စင်တွငအအေးခံထားပေးပ

 

 

မှတ်ချက်

 

 §မုန့်ကမွမွ လေးနဲ့ အရမ်းစားကောင်းပါတယ်

§တကယ်လို့ မုန့်သားကို အခုလို မဟုတ်ဘဲ ကွဲအက်ရာ ဖြစ်ချင်ပါက အပူချိန် ၁၇၀ဒီဂရီ ဖြင့် 
၂၀-၂၅မိနစ်ဖုတ်ပေးပါ
 
 

Sugee Cookies

Ingredients

§Ghee  70g
§Icing sugar  50 g
§All purpose flour  120 g
§Salt  ¼ tsp
  

Instructions

§Mix flour and salt.
§In a separate bowl, beat the sugar and ghee until light in color
§Add the flour mixture and knead until the dough is formed.
§Wrap it in  plastic and chill for 20 minutes
§Preheat the oven to 120°C.
§Make the ball weigh about 10 grams and place it on the baking tray.
§Bake for 20–25 minutes.
§Cool it down on the wire rack.

 

Comments

Popular posts from this blog

ကိုးရီးယား ကြာဇံကြော် / ကိုးရီးယား ၾကာဇံေၾကာ္/ Japchae ( Stir-fried Korean Vermicelli with vegetables)

အစုံသုပ် & ဂေါ်ဖီထုပ်ဟင်းခါး / အစုံသုပ္ & ေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခါး / Spicy Burmese salad & Cabbage Soup