Grilled glutinous Rice / ကောက်ညှင်းကင်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကောက်ညှင်း ၂ခွက်
အုန်းနို့ ၂၀၀
ml
အုန်းနို့ခရမ်
၁/၂ခွက်
ဆား ၁/၄
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ဌက်ပျောရွက် ၁၂ခု
ပြုလုပ်နည်း
- ကောင်းညှင်းကို ရေဆေးပြီး အနည်းဆုံး ၃နာရီရေစိမ်ထား ပါ
- ရေစစ်ပြီး အုန့်နို့ နှင့်ဆား ရောပေးပါ
- ပေါင်းမည့်ဗန်းသို့ထည့်ပါ
- ရေဆူနေသော ပေါင်းအိုးတွင်၃၀မိနစ်ခန့် (သို့) ကျက်သည်အထိပေါင်းပေးပါ
- ဌက်ပျောရွက်ကိုရေနွေးစိမ်ပြီး ရေသုတ်ထားပါ
- ကောက်ညှင်းပေါင်းတွင် အုန့်နို့ ခရမ်ရောနယ်ပေးပါ
- ဌက်ပျောရွက်ကို ဆီသုတ်ပြီး သုံးမြောက်အချွန် ခေါက်ပြီးကောက်ညှင်းဖြည့်ကာ ထုပ်ပေးပါ
- ၂၀၀ဒီဂရီ ကြိုတင်အပူပေးထားသော အာဗန် အပေါ်ဆင့် (သို့) Air fryer တွင် တစ်ဖက် ၁၀ မိနစ်စီကင်ပေးပါ
မှတ်ချက်
- အပေါ်ယံ အရေခွံ တင်းတာမကြိုက်ပါက အပူချိန် ၁၈၀ဒီဂရီဖြင့် (၁၀-၁၅) မိနစ်ကင်ပေးပါ
- မီးသွေးဖြင့်ကင်ပါက ပိုမွှေးပြီးပိုအိပါသည်
- အကင်စက်ဖြင့်လည်း ကင်နိုင်ပါသည်
Ingredients
Glutinous Rice 2 cup
Coconut Milk 200ml
Coconut cream 1/2 cup
Salt ¼
tsp
Banana leaves 12 pcs
- Rinse the glutinous rice and soak it in water for at least 3 hours.
- Drain the water and mix with coconut milk and salt
- Pour it into the steam pan.
- Steam for 30 minutes or until cooked.
- Soak the banana leaves in hot water and dry them.
- Mix the coconut cream with the cooked glutinous rice.
- Fold banana leaves into a triangle shape, fill with glutinous rice, and wrap it.
- Grill in a preheated oven at 200 °C or in an air fryer for 10 minutes per side.
If you don’t like crispy skin, adjust the temperature to 180°C and grill for 10–15 minutes.
If grilled with charcoal, it is softer and more fragrant.
You can also use it with a grilling machine.
Comments
Post a Comment