Grilled glutinous Rice / ကောက်ညှင်းကင်

 Grilled glutinous Rice / ကောက်ညှင်းကင်

 ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကောက်ညှင်း
  
ခွက်
အုန်းနို့
           ၂၀၀ ml
အုန်းနို့ခရမ်    
၁/၂ခွက်
ဆား
              ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ဌက်ပျောရွက် 
  ၁၂ခု

 

 ပြုလုပ်နည်း

  1.  ကောင်းညှင်းကို ရေဆေးပြီး အနည်းဆုံး ၃နာရီရေစိမ်ထား ပါ
  2. ရေစစ်ပြီး အုန့်နို့ နှင့်ဆား ရောပေးပါ
  3. ပေါင်းမည့်ဗန်းသို့ထည့်ပါ
  4. ရေဆူနေသော ပေါင်းအိုးတွင်၃၀မိနစ်ခန့် (သို့) ကျက်သည်အထိပေါင်းပေးပါ
  5. ဌက်ပျောရွက်ကိုရေနွေးစိမ်ပြီး ရေသုတ်ထားပါ
  6.  ကောက်ညှင်းပေါင်းတွင် အုန့်နို့ ခရမ်ရောနယ်ပေးပါ
  7.  ဌက်ပျောရွက်ကို ဆီသုတ်ပြီး သုံးမြောက်အချွန် ခေါက်ပြီးကောက်ညှင်းဖြည့်ကာ ထုပ်ပေးပါ
  8. ၂၀၀ဒီဂရီ ကြိုတင်အပူပေးထားသော အာဗန် အပေါ်ဆင့် (သို့) Air fryer တွင် တစ်ဖက် ၁၀ မိနစ်စီကင်ပေးပါ

 

 မှတ်ချက်

  1.  အပေါ်ယံ အရေခွံ တင်းတာမကြိုက်ပါက အပူချိန် ၁၈၀ဒီဂရီဖြင့် (၁၀-၁၅) မိနစ်ကင်ပေးပါ
  2.  မီးသွေးဖြင့်ကင်ပါက ပိုမွှေးပြီးပိုအိပါသည်
  3.  အကင်စက်ဖြင့်လည်း ကင်နိုင်ပါသည်
 

 

 Ingredients
 Glutinous Rice       2 cup
 Coconut Milk         200ml
 Coconut cream      1/2 cup
 Salt                      ¼ tsp

Banana leaves       12 pcs

 

  1.  Rinse the glutinous rice and soak it in water for at least 3 hours.
  2.  Drain the water and mix with coconut milk and salt
  3.  Pour it into the steam pan.
  4.  Steam for 30 minutes or until cooked.
  5.  Soak the banana leaves in hot water and dry them.
  6.   Mix the coconut cream with the cooked glutinous rice.
  7.  Fold banana leaves into a triangle shape, fill with glutinous rice, and wrap it.
  8.  Grill in a preheated oven at 200 °C or in an air fryer for 10 minutes per side. 
 Note
 If you don’t like crispy skin, adjust the temperature to 180°C and grill for 10–15 minutes.
 If grilled with charcoal, it is softer and more fragrant.
 You can also use it with a grilling machine.

 

Comments

Popular posts from this blog

ကိုးရီးယား ကြာဇံကြော် / ကိုးရီးယား ၾကာဇံေၾကာ္/ Japchae ( Stir-fried Korean Vermicelli with vegetables)

Sugee Cookies / နန်ကထိုင်

အစုံသုပ် & ဂေါ်ဖီထုပ်ဟင်းခါး / အစုံသုပ္ & ေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခါး / Spicy Burmese salad & Cabbage Soup