Strawberry Shortcake/စတော်ဘယ်ရီ Shortcake
ကိတ်မုန့်အတွက်
၅”x ၃”ကိတ်မုန့်ခွက်
ပါ၀င်ပစ္စည်း-၁
ကြက်ဥအနှစ် ၄၀ ဂရမ်
ဆီ ၁၅ဂရမ်
နွားနို့ ၂၅ဂရမ်
ဗနီလာအနံ့ ၁/၂ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၂
ကြက်ဥအကာ ၆၀ ဂရမ်
သကြား (အမှုံသေး) ၆၀ ဂရမ်
cream
of tartar အနည်းငယ် (သို့) သံပုရာရည် ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၃
ကိတ်ဂျုံ ၆၀ ဂရမ်
သကြားရည်
သကြား ၅၀ဂရမ်
ရေ ၁၀၀ ml
ဗနီလာခရမ်
Whipping cream ၃၀၀ဂရမ်
အကြားအမှုန့် ၃၅ ဂရမ်
ဗနီလာအနံ့ ၂ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
အလှဆင်ရန်
စတော်ဘယ်ရီ
- Apricot gel ၁ စားပွဲတင်ဇွန်း
- ရေ ၃ စားပွဲတင်ဇွန်း
ကိတ်မုန့်လုပ်ရန်
- အာဗန်ကို ၁၆၀ဒီဂရီ ကြိုတင်အပူပေးထားပါ
- ၅”x ၃”ကိတ်မုန့်ခွက်ကို ဆီသုတ်ပြီး စက္ကူခင်းထားပေးပါ
- ကြက်ဥအနှစ်,ဗနီလာအနံ့ ,ဆီ,နွားနို့ ကို အမြှုပ်ထသည်အထိမွှေပါ
- ကြက်ဥအကာ နှင့် cream of tartar ကိုရော၍ မွှေပါ
- အမြှုပ်ထလာပါက သကြားကို ၃ ကြိမ်ခွဲ၍ Medium peaks ရသည်အထိမွှေပါ
- ကြက်ဥအနှစ်အရောထဲကို ၄ ကြိမ်ခန့် ခွဲပြီး ၉၀%ရောသည်အထိမွှေပေးပါ
- ကိတ်ဂျုံကိုစစ်ထည့်ပြီး ရောပေးပါ
- ဂျုံအမှုန့်အားလုံးရောသွားသည်နှင့်မွှေတာကို ရပ်ပါ
- မုန့်ဖုတ်ခွက်ထဲထည့်ပါ မုန့်ခွက်ကိုစားပွဲပေါ်တွင် ၂ ကြိမ်ခန့် ဖြည်းဖြည်းရိုက်ပါ ၂၀-၂၅ မိနစ်ခန့်ဖုတ်ပေးပါ
- ကိတ်မုန့် ရွှေညိုရောင်ပြောင်းလာပြီး အလယ်တွင်ဝါးတုတ်ထိုးထည့်ပါက ကိတ်မုန့် ကပ်ပါမလာတော့ ရင်ရပါပြီ
- မုန့်ကိုအအေးခံပေးပါ
သကြားရည်ကြိုရန်
- ရေတွင်သကြားအားလုံးပျာ်သွားပါက ခွက်တခုတွင်ထည့်ကာ အအေးခံထားပါ
စတော်ဘယ်ရီသီးပြင်ဆင်ရန်
- စတော်ဘယ်ရီသီးကို ရေဆေးပြီးခြောက်အောင်သုတ်ပါ
- ကိတ်မုန့်ထဲတွင်ထည့်ရန် အချို့ကို ၁လုံးလျှင် ၄-၅လွှာလှီးထားပေးပါ
- အလှဆင်ရန် ထက်ခြမ်း ခြမ်းထားပေးပါ
သစ်သီးကို အရောင်တင်ရန်
- Apricots gelနှင့်ရေကို gel ပျော်သည်အထိ ချက်ပေးပါ
- အလှဆင်ရန်သစ်သီးကိုgel ဖြင့်နှံ့အောင်လူးပေးပါ
ဗနီလာခရမ်ပြုလုပ်ရန်
- Whipping cream,အကြားအမှုန့်,ဗနီလာအနံ့ ကို Medium peaks ဖြစ်သည်အထိ မွှေပါ
- မသုံးခင်အချိန်အထိ ရေခဲသေတ္တာတွင်ထည့်ထားပါ
ကိတ်မုန့်ပြင်ဆင်ရန်
- ကိတ်မုန့်ကို ၃လွှာလှီးပေးပါ
- ကိတ်မုန့်အလှဆင်စားပွဲတွင် ကိတ်မုန့်တစ်လွှာတင်ပါ
- ခရမ်ထည့်ပေးပြီး ညီအောင်ဖြန့်ပါ
- စတော်ဘယ်ရီစိတ်များခင်းပေးပါ
- အပေါ်မှ ခရမ် တစ်ထပ်, ထပ် ဖြန့်ပေးပါ
- နောက်ထပ်ကိတ်အလွှာထပ်တင်ပေးပါ
- အပေါ်ဆုံးအလွှာတင်ပြီးပါက ခရမ်ကို အပေါ်၊ဘေးသားအုပ်သည်အထိထည့်ကာ ညီအောင်ညှိပေးပါ
- နှစ်သက်သလို အလှဆင်ပါ
- ချက်ချင်းစားပါ ချက်ချင်းမစားဖြစ်သေးလျှင်(သို့) ပိုလျှင် ရေခဲသေတ္တာတွင်ထည့်ထားပါ, ၂-၃ရက်အတွင်းစားပါ
မှတ်ချက်
- Cream of tartar အစား သံပုရာရည် ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်းထည့်၍ရပါသည်၊ ဘာမှမထည့်လည်းရပါသည် ထည့်ပါက ခရမ်ပုံပိုပြီးငြိမ်စေပါသည်
- ခရမ်များတာမကြိုက်ပါက အချိုးချလျော့ပြီး မုန့်တွင်ခရမ်ပါးပါးသုံးပေးပါ
- ခရမ်မပါရင်တောင် အရမ်းစားလို့ကောင်းတဲ့ကိတ်ပါ
- သစ်သီးကို အရောင်မတင်ဘဲ ဒီအတိုင်းထည့်လို့ရပါသည် အရောင်တင်ပါက သစ်သီးကြာရှည်ခံပြီး ပိုလှပါသည်
- gel ကို ပူနေတုန်းသုံးပါ အေးသွားပါက ခဲသွားပါမည်
For Sponge Cake
Ingredients-A
Egg Yolk 40g
Corn Oil 15 g
Milk 25g
Vanilla essence ½ tsp
Ingredients-B
Egg White 60g
Fine sugar 60g
Cream
of tartar a pinch (or) Lemon juice 1/4 tsp
Ingredients-C
Cake Flour 60g
Sugar Syrup
Sugar 50g
Water 100g
Vanilla Whipped Cream
Whipping cream 300g
Icing sugar 35g
Vanilla essence 2 tsp
For garnish
Strawberry
Fruit Glaze ( Optional)
- Apricot Gel 1 tbsp
- Water 3 tbsp
INSTRUCTIONS
For the
Sponge
- Preheat oven to 160 °C.
- Line the baking pan(5”x3”) with Parchment paper.
- Whisk egg yolk, corn oil, milk, and vanilla essence until frothy. Set Aside.
- In a mixer bowl, whisk the egg white and cream of tartar.
- When it starts foaming, beat the sugar in three batches until it reaches medium peaks.
- Fold the meringue into the egg yolk mixture in batches until it is 90% mixed.
- Sift the flour into the mixture and fold it in until incorporated. (Don’t over mix)
- Pour it into the pan and tap the pan on the table about two times to discard the air bubble.
- Bake for 20-25 minutes until golden brown.
- Let it cool completely.
- Add the sugar and water into the pot and boil until sugar dissolved.
- Pour into the bowl and let it cool. Set aside.
- Clean the strawberry with water and wipe them dry.
- For the filling, cut each strawberry into 4-5 slices.
- For the decoration, cut it into half.
For the fruit glaze
- Boil the apricots gel and water until the gel dissolved.
- Cover the decoration strawberries with the glaze
For Vanilla Whipped cream
- Whisk the whipping cream, icing sugar & vanilla essence until medium peaks.
- Chill it in the fridge until ready to use.
Assembly the cake
- Slice the cake into 3 layers evenly.
- Place the first layer of the cake on the cake turntable.
- Brush the sugar syrup.
- Apply the cream and top with the strawberries, then add the cream layer on top of the strawberries.
- Repeat for another layer.
- For the final layer, add the cream on top & the sides and turn the table to make it even.
- Decorate the cake as desired.
- Serve right away or chill in the fridge.Consume the cake within 2-3 days
Comments
Post a Comment