အာဗန်မလိုတဲ့ မိုင်လိုကိတ် / အာဗန္မလိုတဲ့ မိုင္လိုကိတ္ / Steamed Milo cake
အပေါ်က ချိုဆိမ့် ပူတင်းအလွှာလေးနဲ့ အရမ်းကောင်းတဲ့ မိုင်လိုကိတ်ပါ
Video link :
https://youtu.be/x5J8NNfTrf0
အာဗန်မလိုတဲ့ မိုင်လိုကိတ် / မိုင်လိုကိတ်ပေါင်း မုန့်ဖုတ်ခွက်ကို ဆီသုတ်ထားပါ (၃”x ၁.၅” x၁.၅” (၆)ခွက် (သို့) (၃”x ၁.၅” x၁.၅” ((၄)ခွက်+ ၄” ခွက် အဝိုင်း(၁)ခွက်) ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၁် ကိတ်ဂျုံ ၈၀ ဂရမ် ဆား ၁/၈ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း မုန့်ဖုတ်ပေါင်ဒါ ၁/၈ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁) ဂျုံနှင့် မုန့်ဖုတ်ပေါင်ဒါ ကို ဇကာဖြင့်စစ်ထားပါ ၂) ဆားထည့်ကာ ရောမွှေပါ, ဘေးဖယ်ထားပါ ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၂ ကြက်ဥ အနှစ် ၂ လုံး သကြား ၄၀ဂရမ် ၁) ကြက်ဥ အနှစ် နှင့် သကြား ကို ခွက်တခုတွင် ထည့်ကာ အဝါရောင်ဖျော့ဖျော့ ဖြစ်သည်အထိမွှေပါ ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၃ မိုင်လို ၂၀ ဂရမ် နို ၅၀ မီလီ ဆီ ၅၀ ဂရမ် ဗနီလာအနံ့ ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁) ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၃ အားလုံးကို ကြက်ဥအနှစ်အရောသို့ထည့်ကာရောမွှေပါ ၂) မိုင်လို အရောကို ဂျုံအရောထဲသို့ ဇကာဖြင့်စစ်ထည့်ပါ ၃) အားလုံးရောသွားသည်အထိမွှေပါ, ဘေးဖယ်ထားပါ ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၄ ကြက်ဥ အကာ ၂ လုံး သကြား ၄၀ ဂရမ် Cream of tartar (သို့) သံပုရာရည် ၁/၈ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁) ကြက်ဥအကာကို အမြှုပ်ထရုံမွှေပါ ၂) Cream of tartar ထည့်မွှေပါ ၃) သကြားကို ၃ကြိမ်ခွဲထည့်ကာ soft peak ရသည်အထိမွှေပါ ၄) ဂျုံအရောထဲသို့ ၃ကြိမ်ခွဲထည့်ကာ အားလုံးရောသည်အထိမွှေပါ ၅) မုန့်ဖုတ်ခွက်ထဲ သို့ မုန့်နှစ်ရည် ၃ပုံ ၂ပုံ ထည့်ပါ ၆) ရေဆူနေသော ပေါင်းအိုးတွင် ၁၅ မိနစ် ခန့် (သို့) အလယ်တွင် ဝါးတုတ်ထိုးထည့်ပြီး ပြန်ထုတ်ပါက ဘာ မှ ကပ်ပါမလာသည် အထိပေါင်းပါ ၇) ကိတ်မုန့်ကို ဒီအတိုင်းလည်းစားလို့ရပါတယ် အပေါ်လွှာအတွက် ပါဝင်ပစ္စည်းများ နို့စိမ်း ၁၂၀ မီလီ ရေ ၁၈၀ မီလီ သကြား ၃၀ ဂရမ် မိုင်လို ၃၀ ဂရမ် ထောပတ် ၃၀ ဂရမ် Gelation အတွက် Gelation ၁/၂ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ရေ ၁ စားပွဲတင်ဇွန်း ၁)ခွက်တွင်ရေထည့်ကာ ရေပေါ်တွင် Gelation ကို ဖြူးပေးပါ Gelation မရှိပါက , ယခုအဆင့်ကို ကျော်ကာ agar agar အမှုန့် ၁/၂ လက်ဖက်ရည်ဇွန်းကို သုံးပါ ပြောင်းကော်ရည်အတွက် ပြောင်းကော်မှုန့် ၃၀ ဂရမ် ရေ ၃ စားပွဲတင်ဇွန်း ၁) ပြောင်းကော်မှုန့် နှင့် ရေ ရောဖျော်ထားပါ ပြုလုပ်နည်း ၁) အိုးထဲသို့ ရေ, နို့ ထည့်ပါ ၂) ရေပူလာပါက သကြား, မိုင်လို ထည့်ကာ ပျော်သည်အထိမွှေပါ ၃) Gelation ( သို့) agar agar အမှုန့် ထည့်ပါ ၄) ပြောင်းကော်မှုန့်ဖျော်ထားသည်ကို ထည့်ပါ ၅) ချောမွေ့သွားသည်အထိ မီးအေးအေးဖြင့် အဆက်မပြတ်မွှေပါ ၆) ထောပတ်ထည့်ကာ ရောမွှေပါ ၇) မီးပိတ်လိုက်ပါ ၈) ကိတ်မုန့်ပေါ်တွင် ကိတ်သားအုပ် သည်အထိထည့်ပါ ၉) ရေခဲသေတ္တာထဲတွင် ၂ နာရီ (သို့) အပေါ်လွှာမာသည်အထိထားပါ
အာဗန္မလိုတဲ့ မိုင္လိုကိတ္ / မိုင္လိုကိတ္ေပါင္း မုန႔္ဖုတ္ခြက္ကို ဆီသုတ္ထားပါ (၃”x ၁.၅” x၁.၅” (၆)ခြက္ (သို႔) (၃”x ၁.၅” x၁.၅” ((၄)ခြက္+ ၄” ခြက္ အဝိုင္း(၁)ခြက္) ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား-၁္ ကိတ္ဂ်ဳံ ၈၀ ဂရမ္ ဆား ၁/၈ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း မုန႔္ဖုတ္ေပါင္ဒါ ၁/၈ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁) ဂ်ဳံႏွင့္ မုန႔္ဖုတ္ေပါင္ဒါ ကို ဇကာျဖင့္စစ္ထားပါ ၂) ဆားထည့္ကာ ေရာေမႊပါ, ေဘးဖယ္ထားပါ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား-၂ ၾကက္ဥ အႏွစ္ ၂ လုံး သၾကား ၄၀ဂရမ္ ၁) ၾကက္ဥ အႏွစ္ ႏွင့္ သၾကား ကို ခြက္တခုတြင္ ထည့္ကာ အဝါေရာင္ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့ ျဖစ္သည္အထိေမႊပါ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား-၃ မိုင္လို ၂၀ ဂရမ္ ႏို ၅၀ မီလီ ဆီ ၅၀ ဂရမ္ ဗနီလာအနံ႔ ၁/၄ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁) ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား-၃ အားလုံးကို ၾကက္ဥအႏွစ္အေရာသို႔ထည့္ကာေရာေမႊပါ ၂) မိုင္လို အေရာကို ဂ်ဳံအေရာထဲသို႔ ဇကာျဖင့္စစ္ထည့္ပါ ၃) အားလုံးေရာသြားသည္အထိေမႊပါ, ေဘးဖယ္ထားပါ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား-၄ ၾကက္ဥ အကာ ၂ လုံး သၾကား ၄၀ ဂရမ္ Cream of tartar (သို႔) သံပုရာရည္ ၁/၈ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁) ၾကက္ဥအကာကို အျမႇဳပ္ထ႐ုံေမႊပါ ၂) Cream of tartar ထည့္ေမႊပါ ၃) သၾကားကို ၃ႀကိမ္ခြဲထည့္ကာ soft peak ရသည္အထိေမႊပါ ၄) ဂ်ဳံအေရာထဲသို႔ ၃ႀကိမ္ခြဲထည့္ကာ အားလုံးေရာသည္အထိေမႊပါ ၅) မုန႔္ဖုတ္ခြက္ထဲ သို႔ မုန႔္ႏွစ္ရည္ ၃ပုံ ၂ပုံ ထည့္ပါ ၆) ေရဆူေနေသာ ေပါင္းအိုးတြင္ ၁၅ မိနစ္ ခန႔္ (သို႔) အလယ္တြင္ ဝါးတုတ္ထိုးထည့္ၿပီး ျပန္ထုတ္ပါက ဘာ မွ ကပ္ပါမလာသည္ အထိေပါင္းပါ ၇) ကိတ္မုန႔္ကို ဒီအတိုင္းလည္းစားလို႔ရပါတယ္ အေပၚလႊာအတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ႏို႔စိမ္း ၁၂၀ မီလီ ေရ ၁၈၀ မီလီ သၾကား ၃၀ ဂရမ္ မိုင္လို ၃၀ ဂရမ္ ေထာပတ္ ၃၀ ဂရမ္ Gelation အတြက္ Gelation ၁/၂ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေရ ၁ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁)ခြက္တြင္ေရထည့္ကာ ေရေပၚတြင္ Gelation ကို ျဖဴးေပးပါ Gelation မရွိပါက , ယခုအဆင့္ကို ေက်ာ္ကာ agar agar အမႈန႔္ ၁/၂ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းကို သုံးပါ ေျပာင္းေကာ္ရည္အတြက္ ေျပာင္းေကာ္မႈန႔္ ၃၀ ဂရမ္ ေရ ၃ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁) ေျပာင္းေကာ္မႈန႔္ ႏွင့္ ေရ ေရာေဖ်ာ္ထားပါ ျပဳလုပ္နည္း ၁) အိုးထဲသို႔ ေရ, ႏို႔ ထည့္ပါ ၂) ေရပူလာပါက သၾကား, မိုင္လို ထည့္ကာ ေပ်ာ္သည္အထိေမႊပါ ၃) Gelation ( သို႔) agar agar အမႈန႔္ ထည့္ပါ ၄) ေျပာင္းေကာ္မႈန႔္ေဖ်ာ္ထားသည္ကို ထည့္ပါ ၅) ေခ်ာေမြ႕သြားသည္အထိ မီးေအးေအးျဖင့္ အဆက္မျပတ္ေမႊပါ ၆) ေထာပတ္ထည့္ကာ ေရာေမႊပါ ၇) မီးပိတ္လိုက္ပါ ၈) ကိတ္မုန႔္ေပၚတြင္ ကိတ္သားအုပ္ သည္အထိထည့္ပါ ၉) ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ၂ နာရီ (သို႔) အေပၚလႊာမာသည္အထိထားပါ အေပၚက ခ်ိဳဆိမ့္ ပူတင္းအလႊာေလးနဲ႔ အရမ္းေကာင္းတဲ့ မိုင္လိုကိတ္ပါ
Steamed Milo cake
Grease the pan.
3"x1.5" x1.5" (6) nos. or (4 nos.+ 4" circle bowl)
Ingredients-1
Cake flour 80 g
Salt 1/8 tsp
Baking powder 1/8 tsp
1) Sift the flour and baking powder.
2) Add the salt and mix well. Set aside.
Ingredients-2
Egg yolks 2 nos
Sugar 40 g
1) Add the yolks and sugar to a bowl and whisk until pale yellow.
Ingredients-3
Milo 20 g
Milk 50 ml
Oil 50 g
Vanilla essence 1/4 tsp
1) Add all the ingredient-3 to the egg yolks mixture and mix well.
2) Sift the milo mixture into the flour mixture.
3) Mix well . Set Aside.
Ingredients-4
Egg whites 2 nos.
Sugar 40 g
Cream of tartar 1/8 tsp ( lime or vinegar)
1) Beat the egg whites until foamy.
2) Add the cream of tartar and whisk again.
3) Add the sugar in three batches and beat until soft peaks form.
4) Fold in three batches of meringue to the flour mixture until combined.
5) Pour the batter into the prepared pan, about 2/3 full.
6) In a prepared steamer ,Steam for 15 minutes or insert the wooden stick in the center, and it will come out clean.
7) You can consume it as it is.
For upper layer
Ingredients
Evaporated Milk 120 g
Water 180 g
Sugar 30 g
Milo 30 g
Butter 30 g
To bloom gelatin
Gelatin 1/2 tsp
Water 1 tbsp
1) Add water and gelatin powder in a bowl.
Corn starch slurry
Corn starch 30 g
Water 3 tbsp
1) Mix the corn flour and water.
Instructions
1) Add water and milk to the pot.
2) Add the milo and sugar to the heated water. Stir until dissolved.
3) Add the bloomed gelatin.
4) Add the corn slurry.
5) Stir constantly on low heat until smooth.
6) Add the butter and mix well
7) Turn off the heat .
8) Spread a layer of Milo pudding over the cake.
9) Chill in the fridge about 2 hours (or) until set.
Comments
Post a Comment