ထိုင်းအချိုပွဲ/Thai Dessert/ Nabb Vamm
အစိမ်းရောင် ဂျယ်လီအတွက်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ပြုလုပ်နည်း
1) အိုးထဲသို့ ရေ, အစိမ်းရောင်နှင့်ကျောမှုန့်ထည့်ပါ။
2) ဆူပြီး ၅ မိနစ်ခန့် မီးအေးအေးဖြင့် မွှေပေးပါ။
3) ပုံစံခွက်ထဲသို့ လောင်းထည့်ပြီး ခဲသည်အထိ အအေးခံပါ။
4) လေးထောင့် တုံးထားပါ
သာကူအတွက်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ပြုလုပ်နည်း
1) ရေတွင် အရောင်ထည့်ပါ
2) ရေဆူပါက သာကူထည့်ကာ အရောင်ကြည်သည်အထိချက်ပါ
3) ရေအေးအေးဖြင့် ဆေးပါ
သာကူချောင်းပြုတ်ရန်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ပြုလုပ်နည်း
1) ရေနွေးဆူလျှင်သာကူချောင်းထည့်ပါ
2) မိနစ် ၂၀ ခန့် (သို့) အိသည်အထိ ပြုတ်ပါ။
Bubble ခရမ်းရောင် ပုလဲ ပြုတ်ရန်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
•Bubble ခရမ်းရောင်ပုလဲ ပုလဲ ၁/၄ ခွက်
•ရေ ၁၀၀၀ မီလီ
ပြုလုပ်နည်း
1) ရေဆူပါက ပုလဲလုံးထည့်ကာ ၄၅ မိနစ်မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ,ထို့နောက် ၁၀-၁၅ မိနစ်ခန့်အုပ်ထားပါ
2) ရေအေးဖြင့်ဆေးကာ ရေစိမ်ထားပါ
Bubble လိမ္မော်ရောင်ပုလဲ ပြုတ်ရန်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
•Bubble ပုလဲ ၁/၄ ခွက်
•ရေ ၁၀၀၀ မီလီ
•လိမ္မော်ရောင်
ပြုလုပ်နည်း
1) ရေတွင် လိမ္မော်ရောင်ထည့်ပါ
2) ရေဆူပါက ပုလဲလုံးထည့်ကာ ၄၅ မိနစ်မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ, ထို့နောက် ၁၀-၁၅ မိနစ်ခန့်အုပ်ထားပါ
3) ရေအေးဖြင့်ဆေးကာ ရေစိမ်ထားပါ
အနီရောင် မြေစာဥ
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ပြုလုပ်နည်း
1) ခွက်တခုတွင် ရေနှင့် အနီရောင်ရောထားပါ
2) လှီးထားသော မြေစာဥကို ၁နာရီခန့် (သို့) အနီရောင် ပြောင်းသည်အထိ စိမ်ထားပါ
3) ရေစစ်ကာ ပီလောပီနန်မှုန့် ဖြင့် နှံ့အောင်ကပ်ပါ
4) ပိုနေသောအမှုန်ကိုခါချပါ
5) ဆူသောရေတွင်ထည့်ကာ အပြင်လွှာကြည်ပြီးအရောင်ပြောင်းသည်အထိပြုတ်ပါ
အုန်းနို့ရည်အတွက်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ပြုလုပ်နည်း
၁) ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးထည့်ကာ သကြားပျော်သည်အထိ ချက်ပါ
၂) အအေးခံထားပါ
အုန်းသီးဂျယ်
မုန့်လက်ဆောင်းဖတ်
ပိန္နဲသီး
မုန့်ပြင်ရန်
မှတ်ချက် ; သာကူချောင်းအစား မျော့ချောင်းများသုံးလို့ရပါသည်
Thai Dessert/Naab Vamm
For Green Jelly
Ingredients
Instructions
1) Boil the water, green color and add the jelly powder.
2) After boiling,Stir gradually on low heat for 5 minutes.
3) Pour into the mould and chill until set.
4) Cut into cubes.
For sago
Ingredients
Instructions
1) Boil the water with blue color.
2) Add the sago to the boiling water.
3) Rinse sago with water.
For sago stick
Ingredients
Instructions
1) When the water boils, add the sogo stick.
2) Boil for about 20 minutes or until soft.
Purple Bubble pearls
Ingredients
•Bubble Purple Pearls 1/4 cup
• Water 1000 ml
Instructions
1) When the water boils, add the pearls and boil for 45 minutes, then cover for 10-15 minutes.
2) Wash with cold water and soak
Orange Bubble pearls
Ingredients
• 1/4 cup bubble pearls ¼ cup
• 1000 ml of water 1000 ml
• Orange color
Instructions
1) Add orange to the water
2) When the water boils, add the pearls and boil for 45 minutes, then cover for 10-15 minutes.
3) Wash with cold water and soak
For Red rubies
Ingredients
Instructions
Coconut Syrup
Ingredients
Instructions
1) Add all the ingredients and cook until the sugar dissolves.
2) Let it cool.
Coconut Gel
Cendol
Jackfruit
1) Slice the jackfruit.
For 1 serving
Note: you can substitute sago stick with tapioca strips
Comments
Post a Comment