ထိုင်းအချိုပွဲ/Thai Dessert/ Nabb Vamm




အစိမ်းရောငဂျယ်လီအတွက

 

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ဂျယ်လီမှုန့် ၃၀ ဂရမ်
ရေ ၁၅၀ ဂရမ်
အစိမ်းရောင် ၂ စက

ပြုလုပ်နည်း

1) အိုးထဲသိုရေ, အစိမ်းရောင်နှင့်ကျောမှုန့်ထည့်ပါ။

2) ဆူပီး မိနစ်ခန့် မီးအေးအေးဖြင့် မွှေပေးပါ။

3) ပုံစံခွက်ထဲသို့ လောင်းထည့်ပြီး ခဲသည်အထိ အအေးခံပါ။

4) လေးထောင့် တုံးထားပ

သာကူအတွက

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

သာကူစေ့ ၅ စားပွဲတင်ဇွန်း
ရေ ၅၀၀ မီလီ
အပြာရောင၂ စက်

ပြုလုပ်နည်း

1) ရေတွင် အရောင်ထည့်ပါ

2) ရေဆူပါက သာကူထည့်ကာ အရောင်ကြည်သည်အထိချက်ပါ

3) ရေအေးအေးဖြင့် ဆေးပ

သာကူချောင်းပြုတ်ရန်

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

သာကူချောင်း ၁/၄ ခွက
ရေ ၅၀၀ မီလီ

ပြုလုပ်နည်း

1) ရေနွေးဆူလျှင်သာကူချောင်းထည့်ပါ

2) မိနစ် ၂၀ ခန် (သို့) အိသည်အထိ ပြုတ်ပါ။

Bubble ခရမ်းရောင် ပုလဲ ပြုတ်ရန

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Bubble ခရမ်းရောင်ပုလဲ ပုလဲ ၁/၄ ခွက်

•ရေ ၁၀၀၀ မီလီ

ပြုလုပ်နည်း

1) ရေဆူပါက ပုလဲလုံးထည့်ကာ ၄၅ မိနစ်မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပ,ထို့နောက် ၁၀-၁၅ မိနစ်ခန့်အုပ်ထားပါ

2) ရေအေးဖြင့်ဆေးကာ ရေစိမ်ထားပါ

Bubble လိမ္မော်ရောင်ပုလဲ ပြုတ်ရန်


ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Bubble ပုလဲ ၁/၄ ခွက်

•ရေ ၁၀၀၀ မီလီ

•လိမ္မော်ရောင်  

ပြုလုပ်နည်း

1) ရေတွင် လိမ္မော်ရောင်ထည့်ပါ

2) ရေဆူပါက ပုလဲလုံးထည့်ကာ ၄၅ မိနစ်မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ, ထို့နောက် ၁၀-၁၅ မိနစ်ခန့်အုပ်ထားပါ

3) ရေအေးဖြင့်ဆေးကာ ရေစိမ်ထားပါ

အနီရောင် မြေစာဥ

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

မြေစာဥ အတုံး ၁/၂ ခွက်
ပီလောပီနန်မှုန့် ၁/၄ ခွက်
အနီရောင် ၄ စက်
ရေ ၁ခွက်

ပြုလုပ်နည်း

1) ခွက်တခုတွင် ရေနှင့် အနီရောင်ရောထားပါ

2) လှီးထားသော မြေစာဥကို ၁နာရီခန့် (သို့) အနီရောင် ပြောင်းသည်အထိ စိမ်ထားပါ

3) ရေစစ်ကာ ပီလောပီနန်မှုန့် ဖြင့် နှံ့အောင်ကပ်ပါ

4) ပိုနေသောအမှုန်ကိုခါချပါ

5) ဆူသောရေတွင်ထည့်ကာ အပြင်လွှာကြည်ပြီးအရောင်ပြောင်းသည်အထိပြုတ်ပါ

 

အုန်းနို့ရည်အတွက

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

အုန်းနို့ ၁ ခွက် (၂၄၀ မီလီ)
ရေ ၁.၅ ခွက  ( ၃၆၀ မီလီ)
ဆား ၁/၂ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
သကြားစားပွဲတင်ဇွန်

ပြုလုပ်နည်း

၁) ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးထည့်ကာ သကြားပျော်သည်အထိ ချက်ပါ

၂) အအေးခံထားပ

အုန်းသီဂျယ်

အုန်းသီဂျယ် အဖတ်ကို ဆယ်ထားပါ

မုန့်လက်ဆောင်းဖတ်

 

ပိန္နဲသီး

ပိန္နဲသီး ၂ မွှာ
ပိန္နဲသီးအသားကို အချောင်းလိုက်လှီးထားပါ 
 

မုန့်ပြင်ရန်

မုန့်လက်ဆောင်းဖတ်         ၂ စားပွဲတင်ဇွန်း
သာကူချောင်း                စားပွဲတင်ဇွန်း
သာကူ                               စားပွဲတင်ဇွန်း    
လိမ္မော်ရောင်ပုလဲ           စားပွဲတင်ဇွန်း
ခရမ်းရောင်ပုလဲ               စားပွဲတင်ဇွန်း
ဂျယ်လီ                    စားပွဲတင်ဇွန်း
အုန်းသီးဂျယ်    စားပွဲတင်ဇွန်း
ပိန္နဲသီး    အနည်းငယ်
အုန်းနို  ၁/၂ ခွက
ရေခဲ    အနည်းငယ်

မှတ်ချက် ; သာကူချောင်းအစား မျော့ချောင်းများသုံးလို့ရပါသည်

 

Thai Dessert/Naab Vamm

For Green Jelly

Ingredients

Jelly powder 30 g
Water 150 g
Green color 2 drops

Instructions

1) Boil the water, green color and add the jelly powder.

2) After boiling,Stir gradually on low heat for 5 minutes.

3) Pour into the mould and chill until set.

4) Cut into cubes.

For sago

Ingredients

Sago 5 tbsp
Water 500 ml
Blue color 2 drops

Instructions

1) Boil the water with blue color.

2) Add the sago to the boiling water.

3) Rinse sago with water.

For sago stick

Ingredients

Sago stick ¼ cup
Water 500ml

Instructions

1) When the water boils, add the sogo stick.

2) Boil for about 20 minutes or until soft.

Purple Bubble pearls

Ingredients

•Bubble Purple Pearls 1/4 cup

• Water 1000 ml

 Instructions

1) When the water boils, add the pearls and boil for 45 minutes, then cover for 10-15 minutes.

2) Wash with cold water and soak

Orange Bubble pearls  

Ingredients

• 1/4 cup bubble pearls  ¼ cup

• 1000 ml of water 1000 ml

• Orange  color

Instructions

1) Add orange to the water

2) When the water boils, add the pearls and boil for 45 minutes, then cover for 10-15 minutes.

3) Wash with cold water and soak

 

 

For Red rubies

Ingredients

Diced Water Chestnut ½ cup
Tapioca flour 1/4 cup
Red  food coloring 4 drops
Water 1 cup

Instructions

In a bowl mix red color and water.
Add diced water chestnuts and soak for 1 hour or until the color absorbed to water chestnuts.
Drain and coated with tapioca starch.
Shake off the excess starch.
Add to the boiling water and cook until outer the layer becomes translucent.

Coconut Syrup

Ingredients

coconut milk 1 cup
water 1.5 cup
salt ½ tsp
sugar 4 tbsp

Instructions

1) Add all the ingredients and cook until the sugar dissolves.

2) Let it cool.

Coconut Gel

Drain the coconut Gel

Cendol

Jackfruit

Jackfruit 2 pieces

1) Slice the jackfruit.

 

For 1 serving

Cendol   2 tbsp
Sago Stick   1 tbsp
Sago   2 tbsp
Bubble(orange)   1tbsp
Bubble(Purple)   1 tbsp
Jelly   1 tbsp
Coconut Gel   1 tbsp
Red Rubies   1 tbsp
JackFruit   a few strips
Coconut Syrup  ½ cup
Ice 

Note: you can substitute sago stick with tapioca strips

 

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

ကိုးရီးယား ကြာဇံကြော် / ကိုးရီးယား ၾကာဇံေၾကာ္/ Japchae ( Stir-fried Korean Vermicelli with vegetables)

Sugee Cookies / နန်ကထိုင်

အစုံသုပ် & ဂေါ်ဖီထုပ်ဟင်းခါး / အစုံသုပ္ & ေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခါး / Spicy Burmese salad & Cabbage Soup