Steamed sponge cake with banana (Malaysian Kuih)ဌက်ပျောသီး မုန့်ပွပွပေါင်း(မလေးရှားမုန့်)/Apam Harum Manis
ဌက်ပျောသီး မုန့်ပွပွပေါင်း(မလေးရှားမုန့်)
Steamed sponge cake with banana (Malaysian Kuih) Apam Harum Manis

ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၁
ဂျုံ ၈၀ဂရမ်
မုန့်ဖုတ်ဆိုဒါ ၁/၄
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
မုန့်ဖုတ်ပေါင်ဒါ ၁/၆
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ဆား
အနည်းငယ်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၂
ထန်းလျက်
၇၀
ဂရမ်
ရေ
၈၀
ဂရမ်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၃
ကြက်ဥ
၁လုံး
သကြား ၃၅ဂရမ်
ဗနီလာအနံ့
၁/၄
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၄
ထောပတ် ( အခန်းအပူချိန်) ၁၅ ဂရမ်
ပြုလုပ်နည်း
- ဌက်ပျောသီးကို အကွင်းလိုက်လှီးထားပါ
- ဂျုံ မုန့်ဆိုဒါ၊ မုန့်ဖုတ်ပေါင်ဒါ ဆား ကို စစ်ထားပါ
- ထန်းလျက်နှင့်ရေကို ထန်းလျက်ပျော်လာသည်အထိ ချက်ပါ အအေးခံထားပါ
- ကြက်ဥကိုအမြှုပ်ထအောင်မွှေပါ သကြားဗနီလာအနံ့ထည့်ကာ ပွလာအောင်မွှေပါ
- ကြက်ဥ အထဲသို့ ဂျုံအရောကို နည်းနည်းချင်းထည့်မွှေပါ
- ထောပတ်ထည့်ပြီးနှံ့အောင်မွှေပါ
- ထန်းညက်ရည်ရောထည့် ပြီးနှံ့အောင်မွှေပါ
- မုန့်အနှစ်ရည်ကို ဇကာဖြင့်စစ်ပါ
- ပေါင်းမည့်ခွက်ကို ဆီသုတ်ပါ
- မုန့်နှစ်ကိုခွက်တဝက်ဖြည့်ကာ အပေါ်မှ ဌက်ပျောသီး ၁ချပ်ထည့်ပါ
- ရေနွေးဆူဆူတွင် ၂၀-၃၀ မိနစ် (သို့) ကျက်သည်အထိ ပေါင်းပါ
- လုံးဝအေးသည်အထိ အအေးခံ ပြီးမှ ခွက်မှ မုန့်ကိုထုတ်ပါ
မှတ်ချက်
1.ထောပတ်အစား နေကြာဆီ၊ ဟင်းရွက်ဆီ သုံးနိုင်ပါသည်
1.ထောပတ်အစား နေကြာဆီ၊ ဟင်းရွက်ဆီ သုံးနိုင်ပါသည်
INGREDIENTS-A
All purpose flour 80g
Baking soda ¼ tsp
Baking power 1/6 tsp
Salt a pinch
INGREDIENTS-B
Gula melaka 70g
Water 80g
INGREDIENTS-C
Egg 1 No.
Sugar 35g
Vanilla essence ¼ tsp
INGREDIENTS-D
Unsalted butter 15 g
(room temperature)
All purpose flour 80g
Baking soda ¼ tsp
Baking power 1/6 tsp
Salt a pinch
INGREDIENTS-B
Gula melaka 70g
Water 80g
INGREDIENTS-C
Egg 1 No.
Sugar 35g
Vanilla essence ¼ tsp
INGREDIENTS-D
Unsalted butter 15 g
(room temperature)
Instructions
- Slice the banana
- Sift the flour, baking powder, baking soda, and salt.
- Boil gula melaka and water until the gula melaka dissolves. Let it cool.
- Whisk the egg until frothy .Add sugar and vanilla essence. Beat until foamy.
- Gradually fold the flour into the egg mixture.
- Mix well after adding the butter.
- Add the gula melaka syrup, then thoroughly stir.
- Strain the batter.
- Grease the cups.
- Fill the batter until half full, and top with a slice of banana.
- Steam for 20-30 minutes or until done.
- Before removing the mould, let it cool completely.
Comments
Post a Comment