Steamed sponge cake with banana (Malaysian Kuih)ဌက်ပျောသီး မုန့်ပွပွပေါင်း(မလေးရှားမုန့်)/Apam Harum Manis

ဌက်ပျောသီး မုန့်ပွပွပေါင်း(မလေးရှားမုန့်)
Steamed sponge cake with banana (Malaysian Kuih)                                                                Apam Harum Manis

ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၁

ဂျုံ                    ၈၀ဂရမ်
မုန့်ဖုတ်ဆိုဒါ      ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
မုန့်ဖုတ်ပေါင်ဒါ  ၁/၆ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ဆား               အနည်းငယ်

ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၂

ထန်းလျက်       ၇၀ ဂရမ်
ရေ                   ၈၀ ဂရမ်


ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၃

ကြက်ဥ            ၁လုံး
သကြား              ၃၅ဂရမ်
ဗနီလာအနံ့       ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း


ပါဝင်ပစ္စည်းများ-၄
ထောပတ် ( အခန်းအပူချိန်) ၁၅ ဂရမ်   
 
ပြုလုပ်နည်း 
  1. ဌက်ပျောသီးကို အကွင်းလိုက်လှီးထားပါ
  2. ဂျုံ မုန့်ဆိုဒါ၊ မုန့်ဖုတ်ပေါင်ဒါ ဆား ကို စစ်ထားပါ
  3. ထန်းလျက်နှင့်ရေကို ထန်းလျက်ပျော်လာသည်အထိ ချက်ပါ အအေးခံထားပါ  
  4. ကြက်ဥကိုအမြှုပ်ထအောင်မွှေပါ သကြားဗနီလာအနံ့ထည့်ကာ ပွလာအောင်မွှေပါ
  5. ကြက်ဥ အထဲသို့ ဂျုံအရောကို နည်းနည်းချင်းထည့်မွှေပါ
  6. ထောပတ်ထည့်ပြီးနှံ့အောင်မွှေပါ
  7. ထန်းညက်ရည်ရောထည့် ပြီးနှံ့အောင်မွှေပါ
  8. မုန့်အနှစ်ရည်ကို ဇကာဖြင့်စစ်ပါ
  9. ပေါင်းမည့်ခွက်ကို ဆီသုတ်ပါ
  10. မုန့်နှစ်ကိုခွက်တဝက်ဖြည့်ကာ အပေါ်မှ ဌက်ပျောသီး ၁ချပ်ထည့်ပါ
  11. ရေနွေးဆူဆူတွင် ၂၀-၃၀ မိနစ် (သို့) ကျက်သည်အထိ ပေါင်းပါ
  12. လုံးဝအေးသည်အထိ အအေးခံ ပြီးမှ ခွက်မှ မုန့်ကိုထုတ်ပါ
မှတ်ချက်
1.
ထောပတ်အစား နေကြာဆီ၊ ဟင်းရွက်ဆီ သုံးနိုင်ပါသည်
  
 
INGREDIENTS-A
All purpose flour   80g
Baking soda  ¼ tsp
Baking power  1/6 tsp
Salt  a pinch

INGREDIENTS-B
Gula
melaka  70g
Water  80g

INGREDIENTS-C
Egg   1 No.
Sugar   35g
Vanilla essence   ¼ tsp

INGREDIENTS-D
Unsalted butter  15 g
(room temperature)

 Instructions
  1. Slice the banana
  2. Sift the flour, baking powder, baking soda, and salt.
  3. Boil gula melaka and water until the gula melaka dissolves. Let it cool.
  4. Whisk the egg until frothy .Add sugar and vanilla essence. Beat until foamy.
  5. Gradually fold the flour into the egg mixture.
  6. Mix well after adding the butter.
  7. Add the gula melaka syrup, then thoroughly stir.
  8. Strain the batter.
  9. Grease the cups.
  10. Fill the batter until half full, and top with a slice of banana.
  11. Steam for 20-30 minutes or until done.
  12. Before removing the mould, let it cool completely.

Comments

Popular posts from this blog

ကိုးရီးယား ကြာဇံကြော် / ကိုးရီးယား ၾကာဇံေၾကာ္/ Japchae ( Stir-fried Korean Vermicelli with vegetables)

Sugee Cookies / နန်ကထိုင်

အစုံသုပ် & ဂေါ်ဖီထုပ်ဟင်းခါး / အစုံသုပ္ & ေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခါး / Spicy Burmese salad & Cabbage Soup