Steamed Cassava/ပီလောပီနန်ပေါင်း

 Cassava Suman/Steamed Cassava/ပီလောပီနန်ပေါင်း

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

၁.အုန်းသီးဖြင့်

ပီလောပီနနခြစ်ပြီးသား      ၁၀၀ ဂရမ
သကြား                              စားပွဲတင်ဇွန်း
အုန်းသီးခြစ                       စားပွဲတင်ဇွန်း
ဌက်ပျောရွက                    ၅ခု

     (၅” x၇”)

 

၂.အုန်းနို့ဖြင့်

ပီလောပီနနခြစ်ပြီးသား      ၁၀၀ ဂရမ
သကြား                              စားပွဲတင်ဇွန်း
အုန်းနို                                စားပွဲတင်ဇွန်း
ဌက်ပျောရွက                    ၄ခ

     (၆” x၇”)

 
No.(1)                                                                          No.(2)


ပြုလုပ်နည်း

ပီလောပီနန်ကို ခြစ်ထားပ
နံပါတ်(၁) နှင့် (၂) ါဝင်ပစ္စည်းများ အသီးသီးကို ခွကတခုစီတွငထည့်ကာ ရောနယ်ပေးပ
No.(1) after mixed                                   No.(2) after mixed

 
ဌက်ပျောရွက်ကို သန့်စင်ကာ သုံးမည့်အရွယပြင်ဆင်ထားပ
ပီလောပီနနအရောကိုစားပွဲတင်ဇွန်း ခန့်ထည့်ကာ ထုတ်ပေးပ
(မုန့်နှစ်မျိုးမရောအောငပုံစံခွဲထုတ်ထားပါသည်)
မိနစ် ၃၀-၄၀ (သို့) ကျက်သည်အထိပေါင်းပါ 
( မုန့်ကျက်ပါက မုန့်သားမှာ ကြည်လာပါမည်)
ပူပူ(သို့) အေးအေး စားသုံးနိုင်ပါသည
 
 
 
 

INGREDIENTS

1.With grated coconut

Grated cassava   100 g
Sugar  2tbsp
Grated coconut  2tbsp
Banana leaves   5 nos.

    (5”x7”)

2.With coconut Milk

Grated cassava   100 g
Sugar  2tbsp
Coconut milk  2tbsp
Banana leaves     4 nos.

    (6”x7”)

 
 

INSTRUCTIONS

Grate cassava in a food processor or by hand.
Mix all the ingredients for items (1) & (2) in a separate bowl.
Clean and prepare the banana leaves.
Place the cassava mixture, about 2 tablespoons, on the banana leaves and wrap it.
Steam for 30-40 minutes or until cooked.
Serve it hot or cool.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comments

Popular posts from this blog

ကိုးရီးယား ကြာဇံကြော် / ကိုးရီးယား ၾကာဇံေၾကာ္/ Japchae ( Stir-fried Korean Vermicelli with vegetables)

Sugee Cookies / နန်ကထိုင်

အစုံသုပ် & ဂေါ်ဖီထုပ်ဟင်းခါး / အစုံသုပ္ & ေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခါး / Spicy Burmese salad & Cabbage Soup