Steamed Cassava/ပီလောပီနန်ပေါင်း
Cassava Suman/Steamed Cassava/ပီလောပီနန်ပေါင်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
၁.အုန်းသီးဖြင့်
•ပီလောပီနန် ခြစ်ပြီးသား ၁၀၀ ဂရမ်
•သကြား ၂ စားပွဲတင်ဇွန်း
•အုန်းသီးခြစ် ၂ စားပွဲတင်ဇွန်း
•ဌက်ပျောရွက် ၅ခု
(၅” x၇”)
၂.အုန်းနို့ဖြင့်
•ပီလောပီနန် ခြစ်ပြီးသား ၁၀၀ ဂရမ်
•သကြား ၂ စားပွဲတင်ဇွန်း
•အုန်းနို့ ၂ စားပွဲတင်ဇွန်း
•ဌက်ပျောရွက် ၄ခု
(၆” x၇”)
ပြုလုပ်နည်း
•ပီလောပီနန်ကို ခြစ်ထားပါ
•နံပါတ်(၁) နှင့်
(၂) ပါဝင်ပစ္စည်းများ အသီးသီးကို ခွက် တခုစီတွင် ထည့်ကာ ရောနယ်ပေးပါ
•ဌက်ပျောရွက်ကို သန့်စင်ကာ သုံးမည့်အရွယ် ပြင်ဆင်ထားပါ
•ပီလောပီနန် အရောကို ၂ စားပွဲတင်ဇွန်း ခန့်ထည့်ကာ ထုတ်ပေးပါ
(မုန့်နှစ်မျိုးမရောအောင် ပုံစံခွဲထုတ်ထားပါသည်)
•မိနစ်
၃၀-၄၀ (သို့) ကျက်သည်အထိပေါင်းပါ
( မုန့်ကျက်ပါက မုန့်သားမှာ ကြည်လာပါမည်)
•ပူပူ(သို့) အေးအေး စားသုံးနိုင်ပါသည်
INGREDIENTS
1.With grated coconut
•Grated cassava 100 g
•Sugar 2tbsp
•Grated coconut 2tbsp
•Banana leaves 5 nos.
(5”x7”)
2.With coconut Milk
•Grated cassava 100 g
•Sugar 2tbsp
•Coconut milk 2tbsp
•Banana leaves 4 nos.
(6”x7”)
INSTRUCTIONS
•Grate cassava in a food processor or by hand.
•Mix all the ingredients for items (1)
& (2) in a separate bowl.
•Clean and prepare the banana leaves.
•Place the cassava mixture,
about 2 tablespoons,
on the
banana leaves and wrap it.
•Steam for 30-40 minutes or until cooked.
•Serve it hot or cool.
Comments
Post a Comment