Steamed blue pea flower cake (Burmese Version)/ အောင်မဲညိုမုန့်
Steamed blue pea flower cake (Burmese Version)/ အောင်မဲညိုမုန့်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
§ဆန်မှုန့်
၁၀၀
ဂရမ်
§ကောက်ညှင်းမှုန့်
၃၀
ဂရမ်
§အုန်းနို့
၁၅၀
ဂရမ်
§သကြား
၃၅
ဂရမ်
§ဆား
၁/၂
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
§အောင်မဲညိုပန်း
၆၅
ပွင့်
§ရေ ၁၀၀
မီလီ
§ဌက်ပျောရွက် ၂၀ခု
ပြုလုပ်နည်း
- အောင်မဲညိုပန်း အစိမ်းရောင်အပိုင်းကို ခြွေပေးပါ။
- ပန်းကိုရေဆူဆူတွင် အရောင်ထွက်သည်အထိပြုတ်ပြီး စစ်ထားပါ၊ အအေးခံထားပါ
- အုန်းနို့ သကြားနှင့်ဆားကို သကြားပျော်သည်အထိချက်ပေးပါ အအေးခံထားပါ
- သန့်စင်ထားသောဌက်ပျောရွက်ကို ၇” အဝိုင်းဖြတ်ကာ ထက်ဝက်ပိုင်းထားပေးပါ
- ကန်တော့ပုံခေါက်ထားပေးပါ
- ဆန်မှုန့် နှင့် ကောက်ညှင်းမှုန့် ကိုရောပါ
- အုန့်နို့ရည် နှင့် အောင်မဲညိုပန်းရည် ထည့်မွှေပါ
- ပေါင်းအိုးတွင် ဌက်ပျောခွက်ထည့်ကာ မုန့်နှစ်ရည်ထည့်ပေးပါ
- ၂၀မိနစ် (သို့) ကျက်သည်အထိပေါင်းပါ
- ကျက်ခါနီးတွင် အချို့ကို အပေါ်တွင် အုန်းသီးထည့်ပေးပါ
- အုန်းသီးဖြင့်တွဲ၍စားပါ
Steamed blue pea flower cake
Ingredients
§Rice Powder 100g
§Glutinous rice powder 30g
§Coconut milk 150g
§Sugar 35g
§Salt ½
tsp
§Blue pea flowers 65 nos.
§Water 100ml
§Banana leaves 20 nos.
Instructions
- Clean the blue pea flower and discard the green parts.
- Add the flowers to the boiling water and cook until the color changes. Strain and cool down
- Boil coconut milk, sugar and salt until sugar dissolved. Cool down.
- Cut the banana leaves into a 7-inch circle and cut into halves.
- Fold it cone shape
- In a bowl, mix the rice flour & glutinous rice flour.
- Pour the coconut milk mixture and flower water into the flour mixture and mix well.
- Place the banana leaf cone in the steamer and fill with the batter.
- Steam for 20 minutes or until done.
- Top with grated coconut on a few cones when nearly done.
- Eat it with grated coconut.
Comments
Post a Comment