Steamed blue pea flower cake (Burmese Version)/ အောင်မဲညိုမုန့်

Steamed blue pea flower cake  (Burmese Version)/ အောင်မဲညိုမုန့်

 


ပါဝင်ပစ္စည်းများ

§ဆန်မှုန့်                   ၁၀၀ ဂရမ်
§ကောက်ညှင်းမှုန့်       ၃၀ ဂရမ်
§အုန်းနို့                   ၁၅၀ ဂရမ်
§သကြား                   ၃၅ ဂရမ်
§ဆား                       ၁/၂ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
§အောင်မဲညိုပန်း       ၆၅ ပွင့်
§ရေ                          ၁၀၀ မီလီ

§ဌက်ပျောရွက်           ၂၀ခု

 

ပြုလုပ်နည်း

  1. အောင်မဲညိုပန်း အစိမ်းရောင်အပိုင်းကို ခြွေပေးပါ။
  2. ပန်းကိုရေဆူဆူတွင် အရောင်ထွက်သည်အထိပြုတ်ပြီး စစ်ထားပါ၊ အအေးခံထားပါ
  3. အုန်းနို့ သကြားနှင့်ဆားကို သကြားပျော်သည်အထိချက်ပေးပါ အအေးခံထားပါ
  4. သန့်စင်ထားသောဌက်ပျောရွက်ကို ၇” အဝိုင်းဖြတ်ကာ ထက်ဝက်ပိုင်းထားပေးပါ
  5. ကန်တော့ပုံခေါက်ထားပေးပါ
  6. ဆန်မှုန့်  နှင့် ကောက်ညှင်းမှုန့် ကိုရောပါ
  7. အုန့်နို့ရည် နှင့် အောင်မဲညိုပန်းရည် ထည့်မွှေပါ
  8. ပေါင်းအိုးတွင် ဌက်ပျောခွက်ထည့်ကာ မုန့်နှစ်ရည်ထည့်ပေးပါ
  9. ၂၀မိနစ် (သို့) ကျက်သည်အထိပေါင်းပါ
  10. ကျက်ခါနီးတွင် အချို့ကို  အပေါ်တွင် အုန်းသီးထည့်ပေးပါ
  11. အုန်းသီးဖြင့်တွဲ၍စားပါ

 

Steamed blue pea flower cake

Ingredients

§Rice Powder  100g
§Glutinous rice powder  30g
§Coconut milk  150g
§Sugar  35g
§Salt  ½ tsp
§Blue pea flowers  65 nos.
§Water  100ml

§Banana leaves  20 nos.

 

Instructions

  1. Clean the blue pea flower and discard the green parts.
  2. Add the flowers to the boiling water and cook until the color changes. Strain and cool down
  3. Boil coconut milk, sugar and salt until sugar dissolved. Cool down.
  4. Cut the banana leaves into a 7-inch circle and cut into halves.
  5. Fold it cone shape
  6. In a bowl, mix the rice flour & glutinous rice flour.
  7. Pour the coconut milk mixture and flower water into the flour mixture and mix well.
  8. Place the banana leaf cone in the steamer and fill with the batter.
  9. Steam for 20 minutes or until done.
  10. Top with grated coconut on a few cones when nearly done.
  11. Eat it with grated coconut.

 

Comments

Popular posts from this blog

ကိုးရီးယား ကြာဇံကြော် / ကိုးရီးယား ၾကာဇံေၾကာ္/ Japchae ( Stir-fried Korean Vermicelli with vegetables)

Sugee Cookies / နန်ကထိုင်

အစုံသုပ် & ဂေါ်ဖီထုပ်ဟင်းခါး / အစုံသုပ္ & ေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခါး / Spicy Burmese salad & Cabbage Soup