Steamed Banana Rice Cake (Indonesian Version)အင်ဒိုနီးရှားစတိုင် ဌက်ပျောသီးမုန့်ပေါင်း/Kuih Nagasari Pisang
Steamed Banana Rice Cake (Indonesian Version)အင်ဒိုနီးရှားစတိုင် ဌက်ပျောသီးမုန့်ပေါင်း/Kuih Nagasari Pisang
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ဆန်မှုန့် ၁၀၀ ဂရမ်
ပီလောပီနံမှုန့် ၂၅ ဂရမ်
သကြား ၄၀ဂရမ်
ဆား ၁/၂ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
အုန်းနို့ ၅၀၀ ဂရမ်
ဌက်ပျောသီး ၂ လုံး
ဌက်ပျောရွက် (၈”x၆”) ၈ခု
ပြုလုပ်နည်း
- ဌက်ပျောသီးကိုပိုင်းကာ ထက်ခြမ်းခြမ်းထားပါ
- ဌက်ပျောရွက်ကို သန့်စင်ကာ ၈”x၆” အရွယ် ဖြတ်ထားပါ
- ဆန်မှုန့်နှင့်ပီလောပီနန်မှုန့် ကို အုန်းနို့ တ၀က် ဖြင့် ရောထားပါ
- ကျန်အုန့်နို့ ၊သကြား၊ဆား ရောကာ အိုးထဲသို့ထည့်ပြီး မီးအေးအေးဖြင့်သကြားပျော်သည်အထိ ချက်ပါ
- ဆန်မှုန့်အရောကို ထည့်ကာ အဆက်မပြတ်ခဲလာသည်အထိမွှေပါ
- ဌက်ပျောရွက်တွင် မုန့်အနှစ် ၂ စားပွဲတင်ဇွန်းဖြန့်ထည့်ပါ
- ဌက်ပျောသီးတပိုင်းထည့်ပါ
- အပေါ်မှ မုန့်အနှစ်၁-၂စားပွဲတင်ဇွန်းထည့်ကာ ခေါက်ပြီး ထုပ်ပါ
- ရေဆူနေသောပေါင်းအိုးတွင် ၂၀မိနစ်(သို့) ကျက်သည်အထိ ပေါင်းပါ
- အအေးခံပြီး(သို့)ပူပူလေး စားသုံးနိုင်ပါသည်
INGREDIENTS
Rice Flour 100g
Tapioca flour 25g
Sugar 40g
Salt ½ tsp
Coconut Milk 500g
Banana 2 no.
Banana Leaves(8”x6”) 8 no.
INGREDIENTS
- Peel the banana and cut it in half.
- Clean the banana leaves and cut them into 8”x6“ pieces.
- Mix rice flour and tapioca flour with half the coconut milk.
- Mix the remaining coconut milk, sugar, and salt, then cook over low heat until the sugar dissolves.
- Add the rice flour mixture and stir constantly until it thickens.
- Spread 2 tablespoons of batter on the banana leaves.
- Add the cut banana
- Top with 1-2 tablespoons of batter and wrap it.
- Steam for 20 minutes (or) until cooked.
- It can be eaten cold or hot.
Comments
Post a Comment