Ondeh Ondeh Sweet rice cake balls / အင်ဒိုနီးရှား မုန့်လုံးရေပေါ်

  Ondeh Ondeh
Sweet rice cake balls  / အင်ဒိုနီးရှား မုန့်လုံးရေပေါ်

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ကောက်ညှင်းမှုန့်       ၁၀၀ ဂရမ်

ပီလောပီနန်မှုန့်         ၁၀ ဂရမ်

ထန်းလျက်              ၇၀ ဂရမ်

အုန်းသီးခြစ်            ၁၀၀ ဂရမ်

ဆား                       ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း

ဆွမ်းမွှေးရွက်           ၄ ခု (၁၀ဂရမ်)

ရေ                           ၁၀၀ မီလီ

 

ပြုလုပ်နည်း

ဆွမ်းမွှေးရွက်ကို လက်မဝက်ခန့် ညှပ်ပါ
ထန်းညက်ကို သေးသေးတုံးထားပါ
ဆွမ်းမွှေးရွက်ကို ရေဖြင့်ရောကြိတ်ပြီး အရည်စစ်ယူထားပါ
အုန်းသီးကို ဆားဖြင့်ရောနယ်ပြီး -၁၀ မိနစ်ခန့်ပေါင်းပြီး ဗန်းတခုထဲထည့်ထားပါ
အခြားဗန်းတခုတွင် ကောက်ညှင်းမှုန့်၊ ပီလောပီနန်မှုန့်ကို ဆွမ်းမွှေရည် နည်းနည်းချင်းလောင်းထည့်ပြီး နယ်ပေးပါ
မုန့်သား၁၀ဂရမ်ယူ၍ အလယ်တွင်ထန်းလျက်ထည့်ကာ လုံးပေးပါ
ရေဆူဆူတွင် ပြုတ်ပေးပါ
ရေပေါ်ပေါ်လားပြီး - မိနစ်ခန့် အကြာတွင်ဆယ်ကာ အုန်းသီးဗန်းတွင်ထည့်ပါ
အားလုံးဆယ်ပြီးပါက ဗန်းအား လှုပ်ကာ အုန်းသီးလူးပါ
 မှတ်ချက်
မုန့်လုံးနေစဉ် မုန့်သားမခြောက်စေရန် ရေစိုဝတ်ဖြင့်အုပ်ထားပါ

 

INGREDIENTS

Glutinous rice flour  100g
Tapioca flour              10g
Gula Melaka              70g
Grated coconut           100g
Salt                            1/4 tsp
Pandan leaves             4 no.(10g)
Water                           100ml
 

INSTRUCTIONS

Cut the pandan leaves into half-inch pieces
Cut the glua melaka into small pieces
Blend water and pandan leaves, then strain the mixture.
Mix the coconut with salt, steam it for 5-10 minutes, and put it in a tray.
In another tray, add glutinous rice flour and tapioca flour and mix with pandan juice, little at a time, and knead it.
Take 10 grams of dough, put the gula melaka in the middle, and shape it into a ball.
Cook it in boiling water
After 1-2 minutes of floating, drain and transfer to the coconut tray
Shake the tray to coat the coconut on the ball

Note,

While preparing the ball ,cover the dough with a damp cloth to prevent it from drying out
 

 

Comments

Popular posts from this blog

ကိုးရီးယား ကြာဇံကြော် / ကိုးရီးယား ၾကာဇံေၾကာ္/ Japchae ( Stir-fried Korean Vermicelli with vegetables)

Sugee Cookies / နန်ကထိုင်

အစုံသုပ် & ဂေါ်ဖီထုပ်ဟင်းခါး / အစုံသုပ္ & ေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခါး / Spicy Burmese salad & Cabbage Soup