Cassava Cake with custard topping //ကတ်စတတ် ပီလောပီနန်ကိတ်

 Cassava Cake with custard topping //ကတ်စတတ် ပီလောပီနန်ကိတ်

 


 

ပါဝင်ပစ္စည်းများ


 

ကိတ်အတွက်

ြစ်ထားသော ပီလောပီနန်   ၃၈၅  ဂရမ
ို့ဆ  ၉၀ ဂရမ
ုန်နို့  ၁၂၀ဂရမ်
ို့စိမ်း  ၁၀၀ဂရမ
ကြက်ဥ    ၁လုံး
 

အပေါ်လွှာအတွက

နို့ဆီ   ၄၅ဂရမ်
ုန်နို့  ၆၀ဂရမ်
ို့စိမ်း  ၅၀ဂရမ်
ျုံ   လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ကြက် အနှစ်   ၁လုံး

 

 ပြုလုပ်နည်း

1.အာဗန်ကို ၁၆၀ဒီဂရီကြိုတင်အပူပေးထားပ
2.ုန့်ဖုတ်မည့်ဗန်းကို ဆီသုတ်ထားပ
3.ကြက်ဥခေါက်ထားပ
4.ဇလုံ (သို့) မွှေစက်ထဲသို့ ကိတ်အတွက်ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးရောကာ နှံ့သည်အထိ မွှေပ
5.ုန့်ဖုတ်မည့်ဗန်းသို့လောင်းထည့်ပြီး၅၀-၆၀ မိနစ် ဖုတ်ပေးပါ (သို့) 
မုန့်သားအလယ်တွင်ရေမရှိတော့ဘဲ ဗန်းအနားမှ မုန့်သား ညိုလာ လျှင်ရပါပြီ
6.ုန့်ကိုအာဗန်အပြင်ထုတ်ထားပါ
7.ာဗန်ကို ၂၀၀ဒီဂရီသို့ပြောင်းထားပ

မုန့်ကျက်ပါက(သို့) ကြိုတင်ပြီး အပေါ်လွှာ အတွက်ပြင်ဆင်ရန် အတွက

1.ကြက်ဥအနှစ်ကို ခေါက်ထားပါ
2.ဂျုံနှင့်နို့စိမ်းကို ရောမွှေပါ
3.ခွက်တခုထဲသို့ အပေါ်လွှာအတွက်ပါဝင်ပစ္စည်းများထည့်ပြီး အားလုံးရောသွားအောင်မွှေပါ
4.မုန့်နှစ်ရည်ကို စစ်ထားပေးပါ
5.ကိတ်မုန့်အပေါ်တွင်လောင်းထည့်ပါ
6.ောက်ထပ် ၂၀ မိနစ်(သို့) အပေါ်လွှာ ရွှေညိုရောင်ဖြစ်လာသည်အထိဖုတ်ပ
7.အအေးခံပြီးမှလှီးပါ 
ဆနွမ်းမကင်းဖုတ်သကဲ့သို့ မီးသွေးဖြင့်လည်းဖုတ်လို့ရပါသည
 
မှတ်ချက်
  • အရမ်းမွှေးပြီး စား၍အရမ်းကောင်းပါသည်😊
  • အချိုကြိုက်ပါက ကိတ်တွင် သကြား ၁-၂ စားပွဲတင်ဇွန်းထည့်နိုင်ပါသည် 
  • ဆနွမ်းမကင်းဖုတ်သကဲ့သို့ မီးသွေးဖြင့်လည်းဖုတ်လို့ရပါသည
ည့်ပ
 
 
 

Ingredients

For Cake

Grated cassava    385 g
Condensed milk  90g
Coconut milk  120ml
Evaporated milk  100ml
Egg  1 no

For topping

Condensed milk  4  45g
Coconut milk  60ml
Evaporated milk    50ml
All purpose flour  2tsp
Egg yolk  1 no
 

 

Instructions

Pre-heat oven for 160C
Grease the 8”x6” baking tray.
Whisk the egg.
Add all the cake ingredients to a food processor/ blender, or bowl and mix until well combined.
Pour into the baking tray.
Bake for 50–60 minutes or until there is no more water in the center and the edges are brown.
Remove from the oven and set aside.
Set the oven to 200 °C.

To Prepare topping

Whisk the egg yolk.
Mix flour and water.
Add  all the topping ingredients and mix well.
Strain the batter.
Pour the topping mixture over the cake and The cake must be covered with the topping mixture
Continue to bake for 20 minutes or until the custard turns golden and solidifies.
Let it cool completely before slicing the cake.

Comments

Popular posts from this blog

ကိုးရီးယား ကြာဇံကြော် / ကိုးရီးယား ၾကာဇံေၾကာ္/ Japchae ( Stir-fried Korean Vermicelli with vegetables)

Sugee Cookies / နန်ကထိုင်

အစုံသုပ် & ဂေါ်ဖီထုပ်ဟင်းခါး / အစုံသုပ္ & ေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခါး / Spicy Burmese salad & Cabbage Soup