Cassava Cake with custard topping //ကတ်စတတ် ပီလောပီနန်ကိတ်
Cassava Cake with custard topping //ကတ်စတတ် ပီလောပီနန်ကိတ်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကိတ်အတွက်
•ခြစ်ထားသော ပီလောပီနန် ၃၈၅ ဂရမ်
•နို့ဆီ ၉၀
ဂရမ်
•အုန်နို့ ၁၂၀ဂရမ်
•နို့စိမ်း ၁၀၀ဂရမ်
•ကြက်ဥ ၁လုံး
အပေါ်လွှာအတွက်
•နို့ဆီ ၄၅ဂရမ်
•အုန်နို့ ၆၀ဂရမ်
•နို့စိမ်း ၅၀ဂရမ်
•ဂျုံ ၂
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
•ကြက်ဥ
အနှစ် ၁လုံး
ပြုလုပ်နည်း
1.အာဗန်ကို
၁၆၀ဒီဂရီကြိုတင်အပူပေးထားပါ
2.မုန့်ဖုတ်မည့်ဗန်းကို ဆီသုတ်ထားပါ
3.ကြက်ဥခေါက်ထားပါ
4.ဇလုံ (သို့) မွှေစက်ထဲသို့
ကိတ်အတွက်ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးရောကာ နှံ့သည်အထိ မွှေပါ
5.မုန့်ဖုတ်မည့်ဗန်းသို့လောင်းထည့်ပြီး၅၀-၆၀ မိနစ် ဖုတ်ပေးပါ (သို့)
မုန့်သားအလယ်တွင်ရေမရှိတော့ဘဲ ဗန်းအနားမှ မုန့်သား ညိုလာ လျှင်ရပါပြီ
6.မုန့်ကိုအာဗန်အပြင်ထုတ်ထားပါ
7.အာဗန်ကို ၂၀၀ဒီဂရီသို့ပြောင်းထားပါ
မုန့်ကျက်ပါက(သို့) ကြိုတင်ပြီး အပေါ်လွှာ အတွက်ပြင်ဆင်ရန် အတွက်
1.ကြက်ဥအနှစ်ကို
ခေါက်ထားပါ
2.ဂျုံနှင့်နို့စိမ်းကို
ရောမွှေပါ
3.ခွက်တခုထဲသို့
အပေါ်လွှာအတွက်ပါဝင်ပစ္စည်းများထည့်ပြီး အားလုံးရောသွားအောင်မွှေပါ
4.မုန့်နှစ်ရည်ကို
စစ်ထားပေးပါ
5.ကိတ်မုန့်အပေါ်တွင်လောင်းထည့်ပါ
6.နောက်ထပ် ၂၀ မိနစ်(သို့) အပေါ်လွှာ
ရွှေညိုရောင်ဖြစ်လာသည်အထိဖုတ်ပါ
7.အအေးခံပြီးမှလှီးပါ
ဆနွမ်းမကင်းဖုတ်သကဲ့သို့
မီးသွေးဖြင့်လည်းဖုတ်လို့ရပါသည်
မှတ်ချက်
- အရမ်းမွှေးပြီး စား၍အရမ်းကောင်းပါသည်😊
- အချိုကြိုက်ပါက ကိတ်တွင် သကြား ၁-၂ စားပွဲတင်ဇွန်းထည့်နိုင်ပါသည်
- ဆနွမ်းမကင်းဖုတ်သကဲ့သို့ မီးသွေးဖြင့်လည်းဖုတ်လို့ရပါသည်
ည့်ပ
Ingredients
For Cake
•Grated cassava 385 g
•Condensed milk 90g
•Coconut milk 120ml
•Evaporated milk 100ml
•Egg 1
no
For topping
•Condensed milk 4 45g
•Coconut milk 60ml
•Evaporated milk 50ml
•All purpose flour 2tsp
•Egg yolk 1 no
Instructions
•Pre-heat oven for 160C
•Grease the 8”x6” baking tray.
•Whisk the egg.
•Add all the cake ingredients to a food
processor/ blender, or bowl and mix until well combined.
•Pour into the baking tray.
•Bake for 50–60 minutes or until there is
no more water in the center and the edges are brown.
•Remove from the oven and set aside.
•Set the oven to 200
°C.
To Prepare topping
•Whisk the egg yolk.
•Mix flour and water.
•Add
all the topping ingredients and mix well.
•Strain the batter.
•Pour the topping mixture over the cake
and The cake must be covered with the topping
mixture
•Continue to bake for 20 minutes
or
until the custard turns golden and solidifies.
•Let it cool completely before slicing the
cake.
Comments
Post a Comment