Quick & Easy Spaghetti Bolognese/ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် စပါကတီ

 Quick & Easy Spaghetti Bolognese/ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် စပါကတီ


 

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ပါကတီ(ပုံမှန်ဆိုဒ်) ၁၅၀ ဂရမ

ေ ၁.၅ လီတ

ား၁/၂ စားပွဲတင်ဇွန်း

ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် ၄၀၀ဂရမ

ုဇွန် (အခွံခွါပြီးသား) ၇ကောင

ုံး(ကျက်ပြီးသား) ၃၀ ကောင

ံလွင်ဆီ ၁ စားပွဲတင်ဇွန်း

ကြက်သွန်ဖြူ( စင်းထား) ၁စားပွဲတင်ဇွန်း

ံနံရွက်ခြောက် အပေါ်မှဖြူးရန်

 

ပြုလုပ်နည်း

 


စပါကတီ ကို ရေထဲတွင်ဆားထည့်ကာ၉ မိနစ် ပြုတ်ပါ (အထုပ်တွင်ပါသော ညွှန်ကြားချက်အတိုင်း ပြုတ်ပါ)

ေစစ်ထားပ

ဒယ်အိုးတွင် သံလွင်ဆီကို အပူပေးပြီး ကြက်သွန်ဖြူမွှေးလာသည်အထိကြော်ပ

 ုဇွန်နှင့်ဂုံး ကို ထည့်ပ ၃မိနစ်ခန့်(သို့) ပုဇွန်ကျက်ခါနီးအထိကြော်ပေးပါ၊ 

ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် လောင်းထည့်ပြီး မီးအေးအေးဖြင့် ၅ မိနစ်ချက်ပေးပါ (အထုပ်တွင်ပါသော ညွှန်ကြားချက်အတိုင်း ချက်ပါ)

ြုတ်ထားသော စပါကတီ ကို ထည့်ကာ ၁ မိနစ်ခန့် ရောမွှေပေးပ
 
အပေါ်တွင် နံနံခြောက်ဖြူးပါ(ချိစ်ဖြူး၍လည်းရပါသည်)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
ူတုန်းစားပါ 
 

 

Ingredients

Spaghetti n.5  15og

Water   1.5 L

Salt   1/2 tbsp

Bolognese sauce   400g

Deshell Prawn    7 nos.

Cooked mussel meat   30 nos.

Olive oil  1tbsp

Chopped Garlic  1tbsp

Dried coriander leaves  for garnish

 

Instructions

Boil water with salt. Add spaghetti and cook for 9 – 12 minutes.(according to package instructions)
Drain and set aside.
Heat the olive oil to the pan and fry the garlic until fragrant.
Add the seafood and cook for 3 minutes.
Pour Bolognese sauce into the pan and cook for 5 minutes.(according to package instructions)
Add the spaghetti and toss it until coated with the sauce.
Garnish with dried coriander leaves
Serve it immediately.

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

ကိုးရီးယား ကြာဇံကြော် / ကိုးရီးယား ၾကာဇံေၾကာ္/ Japchae ( Stir-fried Korean Vermicelli with vegetables)

Sugee Cookies / နန်ကထိုင်

အစုံသုပ် & ဂေါ်ဖီထုပ်ဟင်းခါး / အစုံသုပ္ & ေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခါး / Spicy Burmese salad & Cabbage Soup