Quick & Easy Spaghetti Bolognese/ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် စပါကတီ
Quick & Easy Spaghetti Bolognese/ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် စပါကတီ
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ပါကတီ(ပုံမှန်ဆိုဒ်) ၁၅၀ ဂရမ်
ရေ ၁.၅ လီတာ
ဆား၁/၂ စားပွဲတင်ဇွန်း
ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် ၄၀၀ဂရမ်
ပုဇွန် (အခွံခွါပြီးသား) ၇ကောင်
ဂုံး(ကျက်ပြီးသား) ၃၀ ကောင်
သံလွင်ဆီ ၁ စားပွဲတင်ဇွန်း
ကြက်သွန်ဖြူ( စင်းထား) ၁စားပွဲတင်ဇွန်း
နံနံရွက်ခြောက် အပေါ်မှဖြူးရန်
ပြုလုပ်နည်း
►စပါကတီ
ကို ရေထဲတွင်ဆားထည့်ကာ၉ မိနစ် ပြုတ်ပါ (အထုပ်တွင်ပါသော ညွှန်ကြားချက်အတိုင်း
ပြုတ်ပါ)
►ရေစစ်ထားပါ
►ဒယ်အိုးတွင်
သံလွင်ဆီကို အပူပေးပြီး ကြက်သွန်ဖြူမွှေးလာသည်အထိကြော်ပါ
►ပုဇွန်နှင့်ဂုံး
ကို ထည့်ပါ ၃မိနစ်ခန့်(သို့) ပုဇွန်ကျက်ခါနီးအထိကြော်ပေးပါ၊
►ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ်
လောင်းထည့်ပြီး မီးအေးအေးဖြင့် ၅ မိနစ်ချက်ပေးပါ (အထုပ်တွင်ပါသော
ညွှန်ကြားချက်အတိုင်း ချက်ပါ)
►ပြုတ်ထားသော
စပါကတီ ကို ထည့်ကာ ၁ မိနစ်ခန့် ရောမွှေပေးပါ
►အပေါ်တွင်
နံနံခြောက်ဖြူးပါ(ချိစ်ဖြူး၍လည်းရပါသည်)
►ပူတုန်းစားပါ
Ingredients
Spaghetti n.5 15og
Water 1.5 L
Salt 1/2 tbsp
Bolognese sauce 400g
Deshell Prawn 7 nos.
Cooked mussel meat 30 nos.
Olive oil 1tbsp
Chopped Garlic 1tbsp
Dried coriander leaves for garnish
Instructions
►Boil water with salt. Add spaghetti
and cook for 9 – 12 minutes.(according to package instructions)
►Drain and set aside.
►Heat the olive oil to the pan and
fry the garlic until fragrant.
►Add the seafood and cook for 3 minutes.
►Pour Bolognese sauce into the pan
and cook for 5 minutes.(according to package instructions)
►Add the spaghetti and toss it until
coated with the sauce.
►Garnish with dried coriander leaves
►Serve it immediately.
Comments
Post a Comment