Dim sum Beancurd / Tofu skin roll ,တို့ဖူးလိပ် ဒင်ဆမ်း

  Dim sum Beancurd / Tofu skin roll  ,တို့ဖူးလိပ် ဒင်ဆမ်း

ပါဝင်ပစ္စည်း-၁

ပုဇွန်(အခွံခွါပြီး)              ၂၅၀ ဂရမ်
မှိုခြောက်(ရေစိမ်ပြီး)       ၂၀ ဂရမ်
ကြာစွယ် (ပြုတ်ပြီး)       ၅၀ ဂရမ်

ပါဝင်ပစ္စည်း-၂

ကြက်သားမှုန့်               ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
သကြား                       ၂ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ငြုတ်ကောင်းမှုန့်        ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
နှမ်းဆီ                         ၁ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
အာလူးကော်မှုန့်          ၁ စားပွဲတင်ဇွန်း
ဆီ                             ၁ခွက်
ပါဝင်ပစ္စည်း-၃
 တို့ဖူး အရွက်(၇” x ၆”)    ၆ ခု
 
 ကော်လုပ်ရန်

ပြောင်းကော်မှုန့်         ၁ စားပွဲတင်ဇွန်း

ရေ                            ၁ စားပွဲတင်ဇွန်း

 

 

 ဆော့စ်ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ရေ                           ၁ ခွက်

ခရုဆီ                       ၁ စားပွဲတင်ဇွန်း

ပဲငံပြာရည်               ၁ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း

ကြက်သားမှုန့်           ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း

သကြား                   ၁/၂ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း

ငြုတ်ကာင်း             အနည်းငယ်

ကြက်သွန်ဖြူ          ၂မွှာ

ကြက်သွန်မြိတ်       ၂ ချောင်း

ဆီ                         ၁/၂ စားပွဲတင်ဇွန်း

ကော်မှုန့်                ၁/၂ စားပွဲတင်ဇွန်း

ရေ                        ၁/၂ စားပွဲတင်ဇွန်း

 

 

ပြုလုပ်နည်း

1.ပုဇွန်ကို စင်းထားပါ
2.မှို နှင့် ကြာစွယ်ကို အတုံးသေးသေးလှီးထားပါ
3.ပါဝင်ပစ္စည်း-၂ ဖြင့် စေးပိုင်သွားအောင် နယ်ပါ
4.ကော်မှုန့် နှင့်ရေ ရောမွှေပါ
5.ဖြတ်ထားသော တို့ဟူးအရွက်ကို ရေစိုအဝတ်ဖြင့်အုပ်ထားပါ

 

အလိပ် လိပ်ရန်

1.တို့ဖူးရွက်ထဲကို အစာ ၂ စားပွဲတင်ဇွန်းထည့်ကာ ပြထားသကဲ့သို့ခေါက်ပါ အရွက်တွင် ကော်ရည်စိုအောင် 
သုတ်ကာ လိပ်ပေးပါ

ကြော်ရန်

1.ဆီပူပါက ရွှေညိုရောင်သန်းသည်အထိကြော်ပါ
 ဆော့စ်ချက်ရန်
1. ရေ၊ပဲငံပြာရည်၊ခရုဆီကြက်သားမှုန့် သကြား ငြုတ်ကောင်း အနည်းငယ်ကို ရောမွှေထားပါ
2.ကော်မှုန့်နှင့်ရေ ရောမွှေထားပါ
3.ဒယ်အိုးတွင်ဆီပူလာပါက ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်မြိတ်ကို အနံ့မွှေးသည်အထိ ကြော်ပေးပါ
4.ရေအရောကိုလောင်းထည့်ကာ ၃ မိနစ်ခန့် မီးအလည်အလတ်ဖြင့်ချက်ပါ
5.ကော်ရည်လောင်းထည့်ကာ မီးပိတ်လိုက်ပါ
6.ပန်းကန်တခုထဲထည့်ထားပါ

 

ပေါင်းရန်

1.ပေါင်းမည့် ပန်းကန်တွင် အကြော်၃ ခု ထည့်ကာ အပေါ်မှ ဆော့ရည် ၆-၈ စားပွဲတင်ဇွန်းထည့်ပါ
2.ဆူနေသော ပေါင်းအိုးတွင် ၁၀ မိန်ခန့်ပေါင်းပါ
3.အပေါ်မှကြက်သွန်မြိတ်ဖြူးပါ
4.ပူတုန်းစားပါ

 

Ingredients-A

Deshell prawns   250 g
Dried mushrooms (soaked)   20 g
Lotus roots (cooked)   50g

Ingredients-B

Chicken powder   ½  tsp
Sugar   2 tsp
Ground pepper   ¼ tsp
Sesame oil   1 tsp
Potato starch  1tbsp
Oil   1 cup

Ingredients-C

Beancurd/ tofu skin   6 pcs 

 

For slurry

        Corn starch   1 tbsp

        Water   1tbsp

 

For sauce

        Water   1 cup

        Oyster sauce   1 tbsp

        Soy sauce   1 tsp

        Chicken powder   ¼ tsp

        Sugar  ½  tsp

        Ground pepper   a pinch

        Garlic   2 gloves

        Spring onions    2 stalks

        Oil  ½  tbsp

        Corn starch   ½  tbsp

        Water   ½  tbsp

 

 

INSTRUCTIONS

1.Mince the prawns

2.Chop lotus roots and mushroom.
3.Add ingredients-B and mixed well.
4.Mix corn starch and water. Set aside.
5.Cut the tofu skin and cover with a damp cloth.
6.Place 2 tablespoons of prawn paste on the tofu skin. Brush the slurry and fold as shown in the 
video.
7.Deep fry until golden brown.
 

For Sauce

1.Mix water, oyster sauce ,soy sauce, chicken powder, Sugar and ground pepper.
2.Mix corn starch and water.
3.Heat the pan and fry the garlic and spring onions until fragrant.
4.Pour the sauce into the pan.
5.Boil over medium heat for 3 minutes.
6.Add cornstarch water and stir well.
7.Turn off the heat and pour it into the bowl.

For steaming

1.Place 3 pieces of fried tofu roll on the plate and pour the sauce (6–8 tbsp).
2.Steam for 10 minutes
3.Sprinkle the spring onions
4.Serve while hot

 

 
 

 

Comments

Popular posts from this blog

ကိုးရီးယား ကြာဇံကြော် / ကိုးရီးယား ၾကာဇံေၾကာ္/ Japchae ( Stir-fried Korean Vermicelli with vegetables)

Sugee Cookies / နန်ကထိုင်

အစုံသုပ် & ဂေါ်ဖီထုပ်ဟင်းခါး / အစုံသုပ္ & ေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခါး / Spicy Burmese salad & Cabbage Soup