ပါဝင်ပစ္စည်း-၁
•ပုဇွန်(အခွံခွါပြီး) ၂၅၀
ဂရမ်
•မှိုခြောက်(ရေစိမ်ပြီး)
၂၀
ဂရမ်
•ကြာစွယ်
(ပြုတ်ပြီး) ၅၀
ဂရမ်
ပါဝင်ပစ္စည်း-၂
•ကြက်သားမှုန့်
၁/၄
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
•သကြား
၂
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
•ငြုတ်ကောင်းမှုန့်
၁/၄
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
•နှမ်းဆီ
၁
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
•အာလူးကော်မှုန့်
၁
စားပွဲတင်ဇွန်း
•ဆီ
၁ခွက်
ပါဝင်ပစ္စည်း-၃
တို့ဖူး အရွက်(၇” x ၆”) ၆ ခု
ကော်လုပ်ရန်
ပြောင်းကော်မှုန့် ၁ စားပွဲတင်ဇွန်း
ရေ ၁ စားပွဲတင်ဇွန်း
ဆော့စ်ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ရေ ၁ ခွက်
ခရုဆီ ၁ စားပွဲတင်ဇွန်း
ပဲငံပြာရည် ၁ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ကြက်သားမှုန့် ၁/၄ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
သကြား ၁/၂ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
ငြုတ်ကာင်း အနည်းငယ်
ကြက်သွန်ဖြူ ၂မွှာ
ကြက်သွန်မြိတ် ၂ ချောင်း
ဆီ ၁/၂ စားပွဲတင်ဇွန်း
ကော်မှုန့် ၁/၂ စားပွဲတင်ဇွန်း
ရေ ၁/၂ စားပွဲတင်ဇွန်း
ပြုလုပ်နည်း
1.ပုဇွန်ကို စင်းထားပါ
2.မှို နှင့် ကြာစွယ်ကို အတုံးသေးသေးလှီးထားပါ
3.ပါဝင်ပစ္စည်း-၂ ဖြင့် စေးပိုင်သွားအောင် နယ်ပါ
4.ကော်မှုန့် နှင့်ရေ ရောမွှေပါ
5.ဖြတ်ထားသော တို့ဟူးအရွက်ကို ရေစိုအဝတ်ဖြင့်အုပ်ထားပါ
အလိပ် လိပ်ရန်
1.တို့ဖူးရွက်ထဲကို အစာ ၂ စားပွဲတင်ဇွန်းထည့်ကာ ပြထားသကဲ့သို့ခေါက်ပါ
အရွက်တွင် ကော်ရည်စိုအောင်
သုတ်ကာ
လိပ်ပေးပါ
•
ကြော်ရန်
1.ဆီပူပါက ရွှေညိုရောင်သန်းသည်အထိကြော်ပါ
•
ဆော့စ်ချက်ရန်
1. ရေ၊ပဲငံပြာရည်၊ခရုဆီကြက်သားမှုန့် သကြား ငြုတ်ကောင်း အနည်းငယ်ကို
ရောမွှေထားပါ
2.ကော်မှုန့်နှင့်ရေ ရောမွှေထားပါ
3.ဒယ်အိုးတွင်ဆီပူလာပါက ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်မြိတ်ကို အနံ့မွှေးသည်အထိ ကြော်ပေးပါ
4.ရေအရောကိုလောင်းထည့်ကာ ၃ မိနစ်ခန့် မီးအလည်အလတ်ဖြင့်ချက်ပါ
5.ကော်ရည်လောင်းထည့်ကာ မီးပိတ်လိုက်ပါ
6.ပန်းကန်တခုထဲထည့်ထားပါ
ပေါင်းရန်
1.ပေါင်းမည့် ပန်းကန်တွင် အကြော်၃ ခု ထည့်ကာ အပေါ်မှ ဆော့ရည်
၆-၈ စားပွဲတင်ဇွန်းထည့်ပါ
2.ဆူနေသော ပေါင်းအိုးတွင် ၁၀ မိန်ခန့်ပေါင်းပါ
3.အပေါ်မှကြက်သွန်မြိတ်ဖြူးပါ
4.ပူတုန်းစားပါ
Ingredients-A
•Deshell prawns 250 g
•Dried mushrooms (soaked) 20 g
•Lotus roots (cooked) 50g
•
Ingredients-B
•Chicken powder ½ tsp
•Sugar 2 tsp
•Ground pepper ¼ tsp
•Sesame oil 1 tsp
•Potato starch 1tbsp
•Oil 1 cup
•
Ingredients-C
Beancurd/ tofu skin 6 pcs
For slurry
Corn starch 1 tbsp
Water 1tbsp
For sauce
Water 1 cup
Oyster sauce 1 tbsp
Soy sauce 1 tsp
Chicken powder ¼ tsp
Sugar ½ tsp
Ground pepper a pinch
Garlic 2 gloves
Spring onions 2
stalks
Oil
½ tbsp
Corn starch ½ tbsp
Water ½ tbsp
INSTRUCTIONS
1.Mince the prawns
2.Chop lotus roots and mushroom.
3.Add ingredients-B and mixed well.
4.Mix corn starch and water. Set
aside.
5.Cut the tofu skin and cover with a
damp cloth.
6.Place 2 tablespoons of prawn paste
on the tofu skin. Brush the slurry and fold as shown in the
video.
7.Deep fry until golden brown.
For Sauce
1.Mix water, oyster sauce ,soy sauce,
chicken powder, Sugar and ground pepper.
2.Mix corn starch and water.
3.Heat the pan and fry the garlic and
spring onions until fragrant.
4.Pour the sauce into the pan.
5.Boil over medium heat for 3
minutes.
6.Add cornstarch water and stir well.
7.Turn off the heat and pour it into
the bowl.
For
steaming
1.Place 3 pieces of fried tofu roll
on the plate and pour the sauce (6–8 tbsp).
2.Steam for 10 minutes
3.Sprinkle the spring onions
4.Serve while hot
Comments
Post a Comment